Ford begint aan de bouw van ‘grootste fabriek aller tijden’

Het 1.550 hectare tellende complex staat in het westen van Tennessee, ongeveer een uur van Memphis (Foto: Ford)

Hiermee wil de autobouwer zijn EV-doelstellingen kracht bijzetten.

Ford is begonnen met de bouw van ‘Blue Oval City’ in Tennessee. Deze nieuwe fabriek gaat vooral ingezet worden voor de productie van elektrische auto’s en is volgens het bedrijf de grootste Ford-fabriek aller tijden. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Het 1.550 hectare tellende complex verrijst in het westen van Tennessee, ongeveer een uur van Memphis. De grond werd al eerder geprepareerd, nu is het tijd om de eerste stappen van de daadwerkelijke bouw te zetten. 

Elektrische pick-ups & accupakketten

De fabriek werd al eerder aangekondigd en is onderdeel van een miljardeninvestering in elektrische auto’s. Aanvankelijk zullen er dan ook elektrische pick-ups van de band gaan lopen van een nog niet aangekondigd type. Ook worden er accupakketten gemaakt, onder meer voor elektrische modellen van luxemerk Lincoln.

De productiestart voor de nieuwe Ford-fabriek in Tennessee staat gepland voor 2025. Ford stelt dat de komst van de fabriek zo’n 6 duizend banen oplevert.

Eerder deze maand zijn er dichter bij huis een aantal Ford’s Puma in vlammen opgegaan tijdens een treinbrand.

Ford begint aan de bouw van ‘grootste fabriek aller tijden’ | Automotive Online

Ford begint aan de bouw van ‘grootste fabriek aller tijden’

Het 1.550 hectare tellende complex staat in het westen van Tennessee, ongeveer een uur van Memphis (Foto: Ford)

Hiermee wil de autobouwer zijn EV-doelstellingen kracht bijzetten.

Ford is begonnen met de bouw van ‘Blue Oval City’ in Tennessee. Deze nieuwe fabriek gaat vooral ingezet worden voor de productie van elektrische auto’s en is volgens het bedrijf de grootste Ford-fabriek aller tijden. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Het 1.550 hectare tellende complex verrijst in het westen van Tennessee, ongeveer een uur van Memphis. De grond werd al eerder geprepareerd, nu is het tijd om de eerste stappen van de daadwerkelijke bouw te zetten. 

Elektrische pick-ups & accupakketten

De fabriek werd al eerder aangekondigd en is onderdeel van een miljardeninvestering in elektrische auto’s. Aanvankelijk zullen er dan ook elektrische pick-ups van de band gaan lopen van een nog niet aangekondigd type. Ook worden er accupakketten gemaakt, onder meer voor elektrische modellen van luxemerk Lincoln.

De productiestart voor de nieuwe Ford-fabriek in Tennessee staat gepland voor 2025. Ford stelt dat de komst van de fabriek zo’n 6 duizend banen oplevert.

Eerder deze maand zijn er dichter bij huis een aantal Ford’s Puma in vlammen opgegaan tijdens een treinbrand.