NXP lanceert nieuw systeem tegen autodiefstal

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
NXP ontwikkelde nieuw entry-systeem. (Foto: NXP)

Het Nederlandse bedrijf NXP Semiconductors heeft een nieuwe technologie ontwikkeld: Ultra-Wideband (UWB), een draadloos systeem dat veel nauwkeuriger en veiliger is, aldus het bedrijf. Volgens NXP zijn auto’s met dit nieuwe systeem beter beveiligd tegen diefstal waarbij het keyless entry systeem wordt gehackt. Het Ultra-Wideband systeem werkt met een kleine chip die kan vaststellen dat de autosleutel dichtbij de auto is. Hiermee wordt voorkomen dat criminelen het signaal van de autosleutel bijvoorbeeld bij de voordeur oppikken en vervolgens doorsturen naar iemand die bij de auto staat of meters verderop, waardoor de auto kan worden gestolen.

Stap vooruit

De Duitse automaker Volkswagen is van plan om nog dit jaar de eerste auto uit te rusten met dit systeem. “Vooral de betere beveiliging tegen diefstal is een grote stap vooruit”, aldus Maik Rohde, hoofd elektronica en car access van Volkswagen. “Door de combinatie van nauwkeuriger sensoren en kunstmatige intelligentie denken we in de toekomst aan nog veel meer toepassingen.”

Keurmerkinstantie Kiwa berichtte vorig jaar nog dat veel keyless entry systemen makkelijk te kraken zijn en daarom dikwijls worden afgekeurd.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

NXP lanceert nieuw systeem tegen autodiefstal | Automotive Online

NXP lanceert nieuw systeem tegen autodiefstal

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
NXP ontwikkelde nieuw entry-systeem. (Foto: NXP)

Het Nederlandse bedrijf NXP Semiconductors heeft een nieuwe technologie ontwikkeld: Ultra-Wideband (UWB), een draadloos systeem dat veel nauwkeuriger en veiliger is, aldus het bedrijf. Volgens NXP zijn auto’s met dit nieuwe systeem beter beveiligd tegen diefstal waarbij het keyless entry systeem wordt gehackt. Het Ultra-Wideband systeem werkt met een kleine chip die kan vaststellen dat de autosleutel dichtbij de auto is. Hiermee wordt voorkomen dat criminelen het signaal van de autosleutel bijvoorbeeld bij de voordeur oppikken en vervolgens doorsturen naar iemand die bij de auto staat of meters verderop, waardoor de auto kan worden gestolen.

Stap vooruit

De Duitse automaker Volkswagen is van plan om nog dit jaar de eerste auto uit te rusten met dit systeem. “Vooral de betere beveiliging tegen diefstal is een grote stap vooruit”, aldus Maik Rohde, hoofd elektronica en car access van Volkswagen. “Door de combinatie van nauwkeuriger sensoren en kunstmatige intelligentie denken we in de toekomst aan nog veel meer toepassingen.”

Keurmerkinstantie Kiwa berichtte vorig jaar nog dat veel keyless entry systemen makkelijk te kraken zijn en daarom dikwijls worden afgekeurd.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.