‘Tesla-bende slaat toe in Bloemendaal’

Diefstal • De autokrakers hadden het ook gemunt op dure BMW’s.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
Tesla-bende actief in Bloemendaal
Eerder gingen autokrakers aan de haal met buitenspiegels van Tesla’s in wijken in Amsterdam en Eindhoven. (foto: Tesla)

Autodieven hebben maandagnacht op grote schaal toegeslagen in Bloemendaal. Op verschillende plekken hebben zij de buitenspiegels gestolen van Tesla’s en dure BMW’s. Ook is er bij een BMW een stuur gestolen.

De politie bevestigt aan de Telegraaf dat de dieven op diverse plekken in Bloemendaal spiegels hebben gestolen. Soms gaat het om de gehele buitenspiegels aan zowel de linker- als rechterzijde, soms alleen om het spiegelglas.

Tesla’s zijn vaak goedverzekerde leaseauto’s, maar volgens een politiewoordvoerder doen leaserijders even vaak aangifte van diefstal als particuliere autobezitters.

Niet voor het eerst

Het is niet de eerste keer dat een Tesla-bende actief is in een bepaalde wijk of buurt. Eerder gingen autokrakers aan de haal met buitenspiegels van Tesla’s in wijken in Amsterdam en Eindhoven.

Volgens de politie zijn de spiegels gewild om te stelen. Mogelijk bevatten de spiegels geavanceerde technische snufjes, die grote waarde hebben en apart te verkopen zijn. Specifieke onderdelen van auto’s zijn al langer gewild onder dieven of worden ‘op bestelling’ gestolen. Dat geldt bijvoorbeeld voor velgen, maar ook voor katalysatoren of stuurwielen.

‘Tesla-bende slaat toe in Bloemendaal’ | Automotive Online

‘Tesla-bende slaat toe in Bloemendaal’

Diefstal • De autokrakers hadden het ook gemunt op dure BMW’s.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
Tesla-bende actief in Bloemendaal
Eerder gingen autokrakers aan de haal met buitenspiegels van Tesla’s in wijken in Amsterdam en Eindhoven. (foto: Tesla)

Autodieven hebben maandagnacht op grote schaal toegeslagen in Bloemendaal. Op verschillende plekken hebben zij de buitenspiegels gestolen van Tesla’s en dure BMW’s. Ook is er bij een BMW een stuur gestolen.

De politie bevestigt aan de Telegraaf dat de dieven op diverse plekken in Bloemendaal spiegels hebben gestolen. Soms gaat het om de gehele buitenspiegels aan zowel de linker- als rechterzijde, soms alleen om het spiegelglas.

Tesla’s zijn vaak goedverzekerde leaseauto’s, maar volgens een politiewoordvoerder doen leaserijders even vaak aangifte van diefstal als particuliere autobezitters.

Niet voor het eerst

Het is niet de eerste keer dat een Tesla-bende actief is in een bepaalde wijk of buurt. Eerder gingen autokrakers aan de haal met buitenspiegels van Tesla’s in wijken in Amsterdam en Eindhoven.

Volgens de politie zijn de spiegels gewild om te stelen. Mogelijk bevatten de spiegels geavanceerde technische snufjes, die grote waarde hebben en apart te verkopen zijn. Specifieke onderdelen van auto’s zijn al langer gewild onder dieven of worden ‘op bestelling’ gestolen. Dat geldt bijvoorbeeld voor velgen, maar ook voor katalysatoren of stuurwielen.