Autobranche dringt aan op aanpassing bpm

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
Uitstel afdracht BPM in verband met Coronacrisis

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.

Reacties

  • Automobielmanagement.nl > Autoverkopen richting nieuw laagterecord

    […] Brancheorganisaties wijten de dalingen aan ‘ongewenste belastingeffecten door de nieuwe emissietes…’. Deze verbeterde methode zorgt in het algemeen voor hogere theoretische CO2-waarden, terwijl de tarieven voor de aanschafbelasting BPM daar niet op aangepast zijn. Bovag en Rai stellen dan ook dat door de invoering van deze nieuwe methode (in september 2018) veel personenauto’s fors duurder zijn geworden en dat daardoor de markt inzakt. Marktanalist Aumacon ziet ook WLTP-effecten, maar constateert daarnaast een grotere voorkeur voor het veel minder prijsgevoelige leasing ontstaan. Met name private lease is dit jaar (+7,0 procent vergeleken met vorig jaar) aan een verdere opmars bezig. Het zijn daarentegen vooral de ‘gewone ‘particuliere aankopen (- 29,8 procent) die aan populariteit inleveren. Daarnaast zijn er dit jaar bijna 10 procent minder eigen brancheregistraties (‘selfies’) genoteerd. Maar de belangrijkste reden voor de marktdaling lijkt toch wel de hoge kwaliteit van de moderne auto, waardoor er langer met hetzelfde exemplaar wordt doorgereden en bij vervanging voor een occasion wordt gekozen. De marktprognose voor nieuwe auto’s staat dit jaar op 415 duizend stuks, dicht bij het absolute laagterecord van net iets minder dan 400 duizend stuks.   […]

Autobranche dringt aan op aanpassing bpm | Automotive Online

Autobranche dringt aan op aanpassing bpm

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
Uitstel afdracht BPM in verband met Coronacrisis

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.

Reacties

  • Automobielmanagement.nl > Autoverkopen richting nieuw laagterecord

    […] Brancheorganisaties wijten de dalingen aan ‘ongewenste belastingeffecten door de nieuwe emissietes…’. Deze verbeterde methode zorgt in het algemeen voor hogere theoretische CO2-waarden, terwijl de tarieven voor de aanschafbelasting BPM daar niet op aangepast zijn. Bovag en Rai stellen dan ook dat door de invoering van deze nieuwe methode (in september 2018) veel personenauto’s fors duurder zijn geworden en dat daardoor de markt inzakt. Marktanalist Aumacon ziet ook WLTP-effecten, maar constateert daarnaast een grotere voorkeur voor het veel minder prijsgevoelige leasing ontstaan. Met name private lease is dit jaar (+7,0 procent vergeleken met vorig jaar) aan een verdere opmars bezig. Het zijn daarentegen vooral de ‘gewone ‘particuliere aankopen (- 29,8 procent) die aan populariteit inleveren. Daarnaast zijn er dit jaar bijna 10 procent minder eigen brancheregistraties (‘selfies’) genoteerd. Maar de belangrijkste reden voor de marktdaling lijkt toch wel de hoge kwaliteit van de moderne auto, waardoor er langer met hetzelfde exemplaar wordt doorgereden en bij vervanging voor een occasion wordt gekozen. De marktprognose voor nieuwe auto’s staat dit jaar op 415 duizend stuks, dicht bij het absolute laagterecord van net iets minder dan 400 duizend stuks.   […]