LKQ teleurgesteld over kwartaalcijfers

LKQ • Topman Dominick Zarcone spreekt van ‘resultaten die onder onze verwachtingen lagen’.
Redactie Redactie
(foto: LKQ)

LKQ Corporation heeft in het eerste kwartaal van 2024 een omzet gerealiseerd van 3,7 miljard dollar. Dat is weliswaar 10,6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, maar dat was geheel te danken aan in 2023 gepleegde overnames. De aangepaste nettowinst kwam 21 procent lager uit op 220 miljoen dollar, zo meldt LKQ.

Eerder werd al bekend dat ook ook de jaarwinst over 2023 21 procent lager uit is gekomen.

Bij ‘onderdelen en diensten’, goed voor ruim 3,5 miljard dollar, daalde de omzet met 0,3 procent. In Europa was dit bedrijfsonderdeel goed voor een omzet van ruim 1,6 miljard dollar, wat 2,7 procent hoger is dan vorig jaar.

Topman Dominick Zarcone spreekt dan ook van ‘resultaten die onder onze verwachtingen lagen’. Hij schrijft dat toe aan een zwakkere vraag naar schadeherstel in Noord-Amerika. Aan de andere kant laat Europa een positieve groei zien ‘met een robuuste kasstroom’, aldus het financiële bericht.

Op basis van die cijfers heeft LKQ Corporation de verwachtingen voor heel 2024 naar beneden bijgesteld. Het bedrijf mikt nu op een vergelijkbare groei van 2,5 tot 4,5 procent, een vol procentpunt lager dan de eerdere voorspelling. Vanwege de tegenvallende cijfers en omlaag bijgestelde verwachtingen daalde de koers van LKQ Corporation op Wall Street dinsdag met bijna 15 procent.

Lees ook ons verslag van het RAI Aftermarket Voorjaarsdiner: ‘Als je in deze branche nu geen geld verdient, stop er dan mee
Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Meer lezen over LKQ Corp

LKQ teleurgesteld over kwartaalcijfers | Automotive Online

LKQ teleurgesteld over kwartaalcijfers

LKQ • Topman Dominick Zarcone spreekt van ‘resultaten die onder onze verwachtingen lagen’.
Redactie Redactie
(foto: LKQ)

LKQ Corporation heeft in het eerste kwartaal van 2024 een omzet gerealiseerd van 3,7 miljard dollar. Dat is weliswaar 10,6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, maar dat was geheel te danken aan in 2023 gepleegde overnames. De aangepaste nettowinst kwam 21 procent lager uit op 220 miljoen dollar, zo meldt LKQ.

Eerder werd al bekend dat ook ook de jaarwinst over 2023 21 procent lager uit is gekomen.

Bij ‘onderdelen en diensten’, goed voor ruim 3,5 miljard dollar, daalde de omzet met 0,3 procent. In Europa was dit bedrijfsonderdeel goed voor een omzet van ruim 1,6 miljard dollar, wat 2,7 procent hoger is dan vorig jaar.

Topman Dominick Zarcone spreekt dan ook van ‘resultaten die onder onze verwachtingen lagen’. Hij schrijft dat toe aan een zwakkere vraag naar schadeherstel in Noord-Amerika. Aan de andere kant laat Europa een positieve groei zien ‘met een robuuste kasstroom’, aldus het financiële bericht.

Op basis van die cijfers heeft LKQ Corporation de verwachtingen voor heel 2024 naar beneden bijgesteld. Het bedrijf mikt nu op een vergelijkbare groei van 2,5 tot 4,5 procent, een vol procentpunt lager dan de eerdere voorspelling. Vanwege de tegenvallende cijfers en omlaag bijgestelde verwachtingen daalde de koers van LKQ Corporation op Wall Street dinsdag met bijna 15 procent.

Lees ook ons verslag van het RAI Aftermarket Voorjaarsdiner: ‘Als je in deze branche nu geen geld verdient, stop er dan mee
Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Meer lezen over LKQ Corp