Al meer dan 400.000 Duitse dieselrijders bij schadeclaim dieselgate

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
Claimzaak 450.000 Duitsers tegen Volkswagen van start

Meer dan 401.000 Duitse bezitters van een Volkswagen-diesel of één van haar zustermerken hebben zich al aangesloten bij de gezamenlijke schadeclaim wegens waardevermindering van hun auto door dieselgate.

Die stand is al drie maanden na het op gang brengen van de ‘class action’ bereikt, blijkt uit gegevens van de overheidsdienst die de klachten registreert. Wanneer de rechtszaak daadwerkelijk van start gaat is nog altijd niet bekend.

De gezamenlijke claim is ingediend door de consumentenbond Bundesverband der Verbraucherzentralen die hoopt door gezamenlijk optreden de benadeelde dieselbezitters een sterkere positie te bezorgen. ‘’Het hoge aantal ingeschreven betekent dat onze klacht een belangrijk instrument is voor de getroffenen,’’ zegt voorzitter Klaus Müller. Bezitters van een dieselauto kunnen zich nog tot aan het begin van de mondelinge behandeling van de zaak aansluiten, meldt hij. Advocaten van de bond willen in ieder geval de al toegewezen claims in de Verenigde Staten aandragen. De consumentenorganisatie neemt zelf de kosten van de rechtszaak voor haar rekening als de claim niet mocht worden toegewezen. Ook in andere landen, waaronder Nederland, worden soortgelijke zaken al gevoerd of zijn ze in voorbereiding.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.