VVN: de politiek moet Uber aanpakken

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Het bekijken van de app tijdens het rijden veroorzaakt problemen (foto: Shutterstock)

In de afgelopen vijf weken vonden in Nederland vier dodelijke ongevallen plaats met taxi’s van Uber. Gisteren werd een meisje van 9 jaar door een Uber-chauffeur in Amsterdam aangereden, waarna de chauffeur doorreed. Het meisje is ernstig gewond.

“Uber zaait dood en verderf”, zegt Rob Stomphorst, woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland, tegen Automotive. “Met zoveel doden en nu doorrijden na een ongeval is het goed om na te gaan of het model van Uber wel houdbaar is.”

Het probleem ligt volgens VVN in het verdienmodel van de chauffeurs. “De verdiensten per rit zijn laag en de chauffeurs zitten de hele dag, ook tijdens het rijden, op hun app te kijken om te zien waar ze de volgende rit op kunnen pikken. Dat is vragen om problemen”, vindt Stomphorst. VVN pleit er voor om de Uber chauffeurs onder de gewone taxivergunning te laten vallen.

Lees verder op Fleet & Mobility. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

VVN: de politiek moet Uber aanpakken | Automotive Online

VVN: de politiek moet Uber aanpakken

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Het bekijken van de app tijdens het rijden veroorzaakt problemen (foto: Shutterstock)

In de afgelopen vijf weken vonden in Nederland vier dodelijke ongevallen plaats met taxi’s van Uber. Gisteren werd een meisje van 9 jaar door een Uber-chauffeur in Amsterdam aangereden, waarna de chauffeur doorreed. Het meisje is ernstig gewond.

“Uber zaait dood en verderf”, zegt Rob Stomphorst, woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland, tegen Automotive. “Met zoveel doden en nu doorrijden na een ongeval is het goed om na te gaan of het model van Uber wel houdbaar is.”

Het probleem ligt volgens VVN in het verdienmodel van de chauffeurs. “De verdiensten per rit zijn laag en de chauffeurs zitten de hele dag, ook tijdens het rijden, op hun app te kijken om te zien waar ze de volgende rit op kunnen pikken. Dat is vragen om problemen”, vindt Stomphorst. VVN pleit er voor om de Uber chauffeurs onder de gewone taxivergunning te laten vallen.

Lees verder op Fleet & Mobility. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.