Porsche stopt met diesel

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
Tegen 2025 heeft de helft van alle nieuwe Porsches een stekker. (Foto: Porsche)

Porsche stopt officieel met het aanbieden en ontwikkelen van modellen met een dieselmotor, dat maakte de autofabrikant afgelopen zaterdag bekend in een persbericht. De vraag naar diesels neemt volgens Porsche af, terwijl die naar elektrische en hybride aandrijflijnen juist toeneemt. Tot 2022 investeert Porsche meer dan zes miljard euro in e-mobility. 63 procent van de in Europa verkochte Panamera’s zijn hybride modellen.

Wel of niet schrappen?

In 2017 was het aandeel diesels in het wereldwijd verkochte aantal Porsches 12 procent. Met het schrappen van de Macan diesel in februari, had Porsche al geen diesel meer in zijn portfolio. Toch gaf de fabrikant destijds nog met een nieuwe Cayenne en Macan diesel te komen. “Porsche zal de diesel niet demoniseren. Het is en blijft een belangrijke aandrijftechniek. Wij zijn als sportwagenfabrikant, voor wie de diesel altijd al een bescheiden rol speelde, tot de conclusie gekomen de we een dieselvrije toekomst willen”, aldus Porsche-ceo Oliver Blume.

Volgend jaar komt Porsche’s eerste volledig elektrische sportwagen, de Taycan op de markt. Tegen 2025 heeft iedere tweede nieuw verkochte Porsche een volledig elektrische- of hybride aandrijflijn, verwacht het merk. 

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Porsche stopt met diesel | Automotive Online

Porsche stopt met diesel

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
Tegen 2025 heeft de helft van alle nieuwe Porsches een stekker. (Foto: Porsche)

Porsche stopt officieel met het aanbieden en ontwikkelen van modellen met een dieselmotor, dat maakte de autofabrikant afgelopen zaterdag bekend in een persbericht. De vraag naar diesels neemt volgens Porsche af, terwijl die naar elektrische en hybride aandrijflijnen juist toeneemt. Tot 2022 investeert Porsche meer dan zes miljard euro in e-mobility. 63 procent van de in Europa verkochte Panamera’s zijn hybride modellen.

Wel of niet schrappen?

In 2017 was het aandeel diesels in het wereldwijd verkochte aantal Porsches 12 procent. Met het schrappen van de Macan diesel in februari, had Porsche al geen diesel meer in zijn portfolio. Toch gaf de fabrikant destijds nog met een nieuwe Cayenne en Macan diesel te komen. “Porsche zal de diesel niet demoniseren. Het is en blijft een belangrijke aandrijftechniek. Wij zijn als sportwagenfabrikant, voor wie de diesel altijd al een bescheiden rol speelde, tot de conclusie gekomen de we een dieselvrije toekomst willen”, aldus Porsche-ceo Oliver Blume.

Volgend jaar komt Porsche’s eerste volledig elektrische sportwagen, de Taycan op de markt. Tegen 2025 heeft iedere tweede nieuw verkochte Porsche een volledig elektrische- of hybride aandrijflijn, verwacht het merk. 

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.