Nieuwe Volvo S60 niet meer als diesel leverbaar

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Het huidige model S60 wordt nog veel verkocht met dieselmotor (foto: Volvo)

Dat heeft Volvo bekendgemaakt. 

Het is voor het eerst dat Volvo besluit het sportieve model uit het D-segment zonder dieselmotor te leveren. De S60 komt er met hybride, plugin hybride of elektrische aandrijving. Daarnaast komt er een benzinemotor, maar het is de bedoeling dat die versie met enkel verbrandingsmotor op termijn verdwijnt.  

Wij gaan auto’s met verbrandingsmotor volledig uitfaseren

Het Zweedse merk kondigde al eerder aan dat nieuwe modellen, die vanaf 2019 worden geïntroduceerd, niet meer worden geleverd met dieselmotor. “Onze toekomst is elektrisch en wij ontwikkelen geen nieuwe generatie dieselmotoren meer”, stelt Håkan Samuelsson, ceo van Volvo. “Wij gaan auto’s met verbrandingsmotor uitfaseren. Hybrides met benzinemotor vormen een overgangsfase. De nieuwe S60 is een stap op weg naar een volledig elektrisch wagenpark.”

Het besluit om diesel vaarwel te zeggen is geen gemakkelijke stap voor Volvo. Volgens cijfers van het RDC, opgevraagd door Automotive, waren 210 van de 460 in 2017 in Nederland verkochte S60’s voorzien van dieselmotor, ofwel 45 procent. De rest had een benzinemotor.  

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Nieuwe Volvo S60 niet meer als diesel leverbaar | Automotive Online

Nieuwe Volvo S60 niet meer als diesel leverbaar

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Het huidige model S60 wordt nog veel verkocht met dieselmotor (foto: Volvo)

Dat heeft Volvo bekendgemaakt. 

Het is voor het eerst dat Volvo besluit het sportieve model uit het D-segment zonder dieselmotor te leveren. De S60 komt er met hybride, plugin hybride of elektrische aandrijving. Daarnaast komt er een benzinemotor, maar het is de bedoeling dat die versie met enkel verbrandingsmotor op termijn verdwijnt.  

Wij gaan auto’s met verbrandingsmotor volledig uitfaseren

Het Zweedse merk kondigde al eerder aan dat nieuwe modellen, die vanaf 2019 worden geïntroduceerd, niet meer worden geleverd met dieselmotor. “Onze toekomst is elektrisch en wij ontwikkelen geen nieuwe generatie dieselmotoren meer”, stelt Håkan Samuelsson, ceo van Volvo. “Wij gaan auto’s met verbrandingsmotor uitfaseren. Hybrides met benzinemotor vormen een overgangsfase. De nieuwe S60 is een stap op weg naar een volledig elektrisch wagenpark.”

Het besluit om diesel vaarwel te zeggen is geen gemakkelijke stap voor Volvo. Volgens cijfers van het RDC, opgevraagd door Automotive, waren 210 van de 460 in 2017 in Nederland verkochte S60’s voorzien van dieselmotor, ofwel 45 procent. De rest had een benzinemotor.  

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.