Honderd auto’s verwoest door brand bij BVA Auctions

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De Porsche en de Alfa's op de foto stonden tijdens de brand op een andere locatie.

Ook drie nieuwe Tesla’s hebben de brand niet overleefd. Dat meldt Hans Winter, directeur van de autodivisie van het veilinghuis, aan Automotive. 

Het kantoor van BVA is inmiddels verhuisd naar een andere locatie, twee straten verderop. Winter is nu op zoek naar een nieuwe opslaghal. “Ik heb vandaag al de eerste bezichtigingen. De externe veilingen op de andere locaties draaien door; in Amersfoort hadden we onze eigen veilingen waarvoor de auto’s dus in de hal stonden. Eind deze week hoop ik weer volledig operationeel te zijn.”

Volgens Winter is de oorzaak van de brand nog onbekend. Het pand was niet uitgerust met sprinklers. “Onze panden voldoen aan de eisen van brandweer en verzekering, meer weet ik er niet van.” Momenteel nemen experts van verzekeraars de schade op. Omdat het eigendom van de auto’s bij verschillende partijen ligt, wordt dat nog een hele puzzel, denkt Winter.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Honderd auto’s verwoest door brand bij BVA Auctions | Automotive Online

Honderd auto’s verwoest door brand bij BVA Auctions

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De Porsche en de Alfa's op de foto stonden tijdens de brand op een andere locatie.

Ook drie nieuwe Tesla’s hebben de brand niet overleefd. Dat meldt Hans Winter, directeur van de autodivisie van het veilinghuis, aan Automotive. 

Het kantoor van BVA is inmiddels verhuisd naar een andere locatie, twee straten verderop. Winter is nu op zoek naar een nieuwe opslaghal. “Ik heb vandaag al de eerste bezichtigingen. De externe veilingen op de andere locaties draaien door; in Amersfoort hadden we onze eigen veilingen waarvoor de auto’s dus in de hal stonden. Eind deze week hoop ik weer volledig operationeel te zijn.”

Volgens Winter is de oorzaak van de brand nog onbekend. Het pand was niet uitgerust met sprinklers. “Onze panden voldoen aan de eisen van brandweer en verzekering, meer weet ik er niet van.” Momenteel nemen experts van verzekeraars de schade op. Omdat het eigendom van de auto’s bij verschillende partijen ligt, wordt dat nog een hele puzzel, denkt Winter.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.