Doek valt voor het Den Hartogh Ford-museum

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat vertelt Koen Blok, algemeen manager van het museum, aan Automotive.

Het museum sluit de deuren omdat niemand binnen de familie het wil overnemen. “De collectie is een familie-erfstuk en daarom is dit een gevoelige kwestie”, zegt Blok. Daarnaast wordt het volgens hem steeds moeilijker om het museum te financieren, omdat privémuseau geen subsidie krijgen.

Overnamegesprekken

Er wordt onder andere met het Louwman-museum gesproken over een eventuele overname. “Louwman wil enkele stukken overnemen, maar niet de hele collectie”, vertelt Blok. Ford-importeurs van Nederland en België tonen ook geen interesse om de collectie over te nemen. 

Er wordt nu gezocht naar geïnteresseerden die de hele collectie willen overnemen, omdat de familie de stukken graag bij elkaar wil houden. “Er zijn gesprekken gaande met partijen uit Amerika, maar deze bevinden zich nog in de oriënterende fase,” aldus Blok.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.