Nooitgedacht: Tesla verdubbelt aantal snelladers

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Tesla verdubbelt aantal snelladers

Tesla heeft momenteel negen snelladers in Nederland. De nieuwe snelladers zijn geen ‘superchargers’, daarvan staan er in Nederland nu zes, maar zorgenoemde wall connectors, die minder snel laden. Ook bij Fastned-stations kunnen Tesla-bezitters terecht. Dit kan met de op de stations aanwezig Tesla snelladers, de zogenoemde Chademo-adapters. Deze laden iets minder snel (11-22kWh) dan de Tesla superchargers (tot 120 kWh).

Het zijn geen Tesla-snelladers

Dit zijn de laadspecificaties:

  • Standaard laadpaal thuis – 3.7 KW
  • Tesla Wallbox – 11-22 KW (max 22 omdat niet alle Tesla’s zijn uitgerust met een 22 KW accu)
  • Fastned Chademo lader – 50 KW
  • Tesla supercharger – 60 tot 120 KW

Vannacht presenteerde Tesla-topman Elon Musk zijn tweede meerjarenplan. Hierin maakte hij onder meer bekend dat Tesla-bezitters in de toekomst gemakkelijk hun auto moeten kunnen delen via de Tesla-app. Ook wil hij vrachtwagens, pickups en bussen gaan produceren. Ook volgen er nog forse investeringen in zonnepanelen, onder andere voor op de daken van Tesla’s. En ook moet de autopilot-functie een volledig autonoom rijdende Tesla, die op afroep beschikbaar is, mogelijk maken. Lees zijn toekomstvisie hier.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Nooitgedacht: Tesla verdubbelt aantal snelladers | Automotive Online

Nooitgedacht: Tesla verdubbelt aantal snelladers

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Tesla verdubbelt aantal snelladers

Tesla heeft momenteel negen snelladers in Nederland. De nieuwe snelladers zijn geen ‘superchargers’, daarvan staan er in Nederland nu zes, maar zorgenoemde wall connectors, die minder snel laden. Ook bij Fastned-stations kunnen Tesla-bezitters terecht. Dit kan met de op de stations aanwezig Tesla snelladers, de zogenoemde Chademo-adapters. Deze laden iets minder snel (11-22kWh) dan de Tesla superchargers (tot 120 kWh).

Het zijn geen Tesla-snelladers

Dit zijn de laadspecificaties:

  • Standaard laadpaal thuis – 3.7 KW
  • Tesla Wallbox – 11-22 KW (max 22 omdat niet alle Tesla’s zijn uitgerust met een 22 KW accu)
  • Fastned Chademo lader – 50 KW
  • Tesla supercharger – 60 tot 120 KW

Vannacht presenteerde Tesla-topman Elon Musk zijn tweede meerjarenplan. Hierin maakte hij onder meer bekend dat Tesla-bezitters in de toekomst gemakkelijk hun auto moeten kunnen delen via de Tesla-app. Ook wil hij vrachtwagens, pickups en bussen gaan produceren. Ook volgen er nog forse investeringen in zonnepanelen, onder andere voor op de daken van Tesla’s. En ook moet de autopilot-functie een volledig autonoom rijdende Tesla, die op afroep beschikbaar is, mogelijk maken. Lees zijn toekomstvisie hier.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.