Nederland wordt proeftuin voor zelfrijdende auto’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat heeft Schultz van Haegen bekend gemaakt. Zij had deze wens al eerder uitgesproken in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens KPMG gaan rond 2025 de zelfsturende auto`s doorbreken.

Met deze aanpassing wordt de RDW bevoegd om voor grootschalige testritten op de openbare weg ontheffingen te verlenen. Inmiddels hebben zich al diverse partijen gemeld die dit van plan zijn. Zo bereidt TNO in samenwerking met onder andere DAF, het Havenbedrijf Rotterdam en Transport en Logistiek Nederland een test met autonoom rijdende vrachtwagens voor en verkennen de provincie Gelderland en Wageningen UR de mogelijkheden van zelfrijdende voertuigen in het agrarische gebied Foodvalley.

Voortrekkersrol
Het kabinet wil dat Nederland een voortrekkersrol krijgt bij de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen en systemen waarbij auto’s met elkaar en met verkeerscentrales communiceren. Nederland heeft volgens de minister de geschikte infrastructuur en de autobranche en kennisinstellingen hebben de kennis om proeven met zelfrijdende voertuigen te faciliteren.

Vorig jaar was in een artikel in Automotive over de marktintroductie van de zelfrijdende auto al te lezen dat de ontwikkeling ervan onder andere wordt tegengehouden door wetgeving. Daar lijkt nu verandering in te komen.

Volvo, Google en Tesla strijden om de marktintroductie van de zelfrijdende auto. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Nederland wordt proeftuin voor zelfrijdende auto’s | Automotive Online

Nederland wordt proeftuin voor zelfrijdende auto’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat heeft Schultz van Haegen bekend gemaakt. Zij had deze wens al eerder uitgesproken in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens KPMG gaan rond 2025 de zelfsturende auto`s doorbreken.

Met deze aanpassing wordt de RDW bevoegd om voor grootschalige testritten op de openbare weg ontheffingen te verlenen. Inmiddels hebben zich al diverse partijen gemeld die dit van plan zijn. Zo bereidt TNO in samenwerking met onder andere DAF, het Havenbedrijf Rotterdam en Transport en Logistiek Nederland een test met autonoom rijdende vrachtwagens voor en verkennen de provincie Gelderland en Wageningen UR de mogelijkheden van zelfrijdende voertuigen in het agrarische gebied Foodvalley.

Voortrekkersrol
Het kabinet wil dat Nederland een voortrekkersrol krijgt bij de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen en systemen waarbij auto’s met elkaar en met verkeerscentrales communiceren. Nederland heeft volgens de minister de geschikte infrastructuur en de autobranche en kennisinstellingen hebben de kennis om proeven met zelfrijdende voertuigen te faciliteren.

Vorig jaar was in een artikel in Automotive over de marktintroductie van de zelfrijdende auto al te lezen dat de ontwikkeling ervan onder andere wordt tegengehouden door wetgeving. Daar lijkt nu verandering in te komen.

Volvo, Google en Tesla strijden om de marktintroductie van de zelfrijdende auto. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.