Meerverbruik auto’s hoger dan verwacht

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

  • debj

    Kan het zijn dat de zakelijke markt (tanken vaak betaald door de baas, verbruik 1:10 net zo gratis als 1:19) niet representatief is voor het ‘werkelijke’ verbruik van een type auto? En (dus) de zakelijke markt niet representatief voor landelijk beleid?

  • ruberg

    De fabrieksopgaven zijn niet(!) gebaseerd op een constante snelheid van 80 km/h bij windstil weer, maar op een in Europees verband vastgestelde meetmethode. Dat zou Travelcard moeten weten. Die meetcyclus is overigens wel aan vervanging toe en daar wordt ook aan gewerkt.