Geen last van btw bij privé-lease

Steven Don Steven Don
Hans van der Kooij

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

  • Roel Hindriks

    Dat er goede kansen zijn voor private lease is helder, maar de BTW druk nu door een nieuwe creatieve manier teruggedrongen kan worden klopt echt niet. Al meer dan 10 jaar geleden is er door financiën een akoord gegeven voor de regeling die bevestigt dat BPM, HSB en verzekeringspremie vrij van BTW in rekening kunnen worden gebracht. Elke professionele lesoor maakt daarvan al jaren gebruik voor het niet-BTW plichtige klanten. Ook Smilease biedt dat al veel langer aan dan het bericht van nu doet vermoeden.
    De genoemde “door Ernst & Young aangegeven methode” van BTW vrijstelling is een wassen neus, want dan moet de gehele BTW vooraf, bij aanvang van het contract ineens worden betaald, dat is eerder dom dan verstandig, niks BTW vrijstelling en daarmee wordt de auto ook nog een meteen een marge auto.