Occasionverkoop in november 4% lager

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock (Foto: Shutterstock)

Er zijn in november door autobedrijven iets meer dan 100 duizend occasions verkocht, een min van 4,2 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt dataleverancier VWE.

In totaal zijn er dit jaar 1,12 miljoen occasion door autobedrijven verkocht, tegen 1,28 miljoen vorig jaar (-8%). 

Volgens Autotelex is de consument afwachtend en daalt het aantal taxaties en biedingen. De restwaarden dalen eveneens, maar de handelsprijzen en showroomvraagprijzen blijven onverminderd hoog. Bekijk de occasionverkoopcijfers in de Automotive Kennisbank.

Bekijk ook het Restwaardejournaal met daarin alle relevante occasionontwikkelingen. Het Restwaardejournaal wordt mogelijk gemaakt door Autotelex, Automotive Mediaventions en VDS Automotive. Bekijk de aflevering hieronder. 

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Occasionverkoop in november 4% lager | Automotive Online

Occasionverkoop in november 4% lager

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock (Foto: Shutterstock)

Er zijn in november door autobedrijven iets meer dan 100 duizend occasions verkocht, een min van 4,2 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt dataleverancier VWE.

In totaal zijn er dit jaar 1,12 miljoen occasion door autobedrijven verkocht, tegen 1,28 miljoen vorig jaar (-8%). 

Volgens Autotelex is de consument afwachtend en daalt het aantal taxaties en biedingen. De restwaarden dalen eveneens, maar de handelsprijzen en showroomvraagprijzen blijven onverminderd hoog. Bekijk de occasionverkoopcijfers in de Automotive Kennisbank.

Bekijk ook het Restwaardejournaal met daarin alle relevante occasionontwikkelingen. Het Restwaardejournaal wordt mogelijk gemaakt door Autotelex, Automotive Mediaventions en VDS Automotive. Bekijk de aflevering hieronder. 

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.