Occasionverkoop september 13 procent in de min

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Occasionverkoop gedaald met 0,7 procent
Foto: Shutterstock (Foto: Shutterstock)

Er zijn in september 98 duizend occasions verkocht door autobedrijven. Dat zijn er 12,7 procent minder dan vorig jaar. Over heel 2022 komt het totaal uit op 926 duizend, tegen 1,06 miljoen vorig jaar (-12,6%). Dat blijkt uit cijfers van dataleverancier VWE.

Consumenten verhandelden onderling 45 duizend occasions, ruim 6 procent minder dan in september vorig jaar. 

Als gevolg van het tekort aan occasions en stijgende nieuwprijzen blijft de gemiddelde showroomvraagprijs stijgen, meldt Autodata. De nieuwverkoop trekt wel licht aan, in de afgelopen maanden na het aantal registraties weer licht toe. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Occasionverkoop september 13 procent in de min | Automotive Online

Occasionverkoop september 13 procent in de min

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Occasionverkoop gedaald met 0,7 procent
Foto: Shutterstock (Foto: Shutterstock)

Er zijn in september 98 duizend occasions verkocht door autobedrijven. Dat zijn er 12,7 procent minder dan vorig jaar. Over heel 2022 komt het totaal uit op 926 duizend, tegen 1,06 miljoen vorig jaar (-12,6%). Dat blijkt uit cijfers van dataleverancier VWE.

Consumenten verhandelden onderling 45 duizend occasions, ruim 6 procent minder dan in september vorig jaar. 

Als gevolg van het tekort aan occasions en stijgende nieuwprijzen blijft de gemiddelde showroomvraagprijs stijgen, meldt Autodata. De nieuwverkoop trekt wel licht aan, in de afgelopen maanden na het aantal registraties weer licht toe. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.