Gemiddelde occasionvraagprijs naar ruim 23 duizend euro

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

In mei bedroeg de gemiddelde vraagprijs voor een op Autoscout24 geadverteerde occasion 23.337 euro. Dat is 510 euro (2,2%) meer dan in april. Dat meldt Autoscout24. 

Bij het portal verwachten ze voorlopig geen grote prijsdalingen. “Het aanbod blijft uit, waardoor we de prijzen van tweedehandsauto’s zien doorstijgen. In Nederland zijn afgelopen maanden de prijzen het hardste gestegen van alle markten waar wij actief zijn”, zegt countrymanager Dorianne Richelle.

In mei noteerde de showroomvraagprijsindex AOX een kleine plus, al lijkt de stijging wel af te vlakken.

De occasionverkoop kreeg in mei juist een forse tik, mede als gevolg van het beperkte aanbod en hoge prijzen. 

Zoekprijs

Eerder meldde Autotrack al dat ook de maximale prijs waar op wordt gezocht al twee jaar aan een stuk stijgt. Voor benzinemodellen ligt de maximale zoekprijs op ruim 16 duizend euro, tegen 15 duizend twee jaar geleden. Voor hybrides steeg de maximale zoekprijs van 22 naar 28 duizend euro. Consumenten die een diesel zoeken verhoogden hun maximale zoekbedrag van gemiddeld 14.800 naar 16.200. Bij EV’s is de maximale zoekprijs nu gemiddeld bijna 28 duizend euro (+19%).

Ontwikkeling maximaal zoekbedrag op Gaspedaal:

gaspedaal 2022

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Gemiddelde occasionvraagprijs naar ruim 23 duizend euro | Automotive Online

Gemiddelde occasionvraagprijs naar ruim 23 duizend euro

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

In mei bedroeg de gemiddelde vraagprijs voor een op Autoscout24 geadverteerde occasion 23.337 euro. Dat is 510 euro (2,2%) meer dan in april. Dat meldt Autoscout24. 

Bij het portal verwachten ze voorlopig geen grote prijsdalingen. “Het aanbod blijft uit, waardoor we de prijzen van tweedehandsauto’s zien doorstijgen. In Nederland zijn afgelopen maanden de prijzen het hardste gestegen van alle markten waar wij actief zijn”, zegt countrymanager Dorianne Richelle.

In mei noteerde de showroomvraagprijsindex AOX een kleine plus, al lijkt de stijging wel af te vlakken.

De occasionverkoop kreeg in mei juist een forse tik, mede als gevolg van het beperkte aanbod en hoge prijzen. 

Zoekprijs

Eerder meldde Autotrack al dat ook de maximale prijs waar op wordt gezocht al twee jaar aan een stuk stijgt. Voor benzinemodellen ligt de maximale zoekprijs op ruim 16 duizend euro, tegen 15 duizend twee jaar geleden. Voor hybrides steeg de maximale zoekprijs van 22 naar 28 duizend euro. Consumenten die een diesel zoeken verhoogden hun maximale zoekbedrag van gemiddeld 14.800 naar 16.200. Bij EV’s is de maximale zoekprijs nu gemiddeld bijna 28 duizend euro (+19%).

Ontwikkeling maximaal zoekbedrag op Gaspedaal:

gaspedaal 2022

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.