BCA-moeder Constellation koopt Carnext

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Carnext wordt ondergebracht bij de Constellation Group. (Foto: Carnext)

De Britse Constellation Groep, de moedermaatschappij van onder andere WebuyAnyCar en BCA, is de nieuwe eigenaar van occasionplatform Carnext. Dat maken de bedrijven vandaag bekend. Bij elkaar verkopen de bedrijven 2,5 miljoen auto’s met een totale waarde van meer dan 21 miljard euro. Dat is gelijk aan 5 procent van de Europese occasionmarkt.

Carnext werd eerder afgesplitst van leasemaatschappij Leaseplan, met dezelfde aandeelhouders waaronder het Nederlandse PGGM. Carnext verwacht dit jaar 40 duizend auto’s b2c en 210 duizend auto’s b2b te verkopen. De leveringsovereenkomst met Leaseplan blijft intact.

Constellation is met de overname goed voor een jaarlijkse bc2-verkoop van 100 duizend auto’s, 2 miljoen b2b en 600 duizend c2b. Een overnamesom is niet bekend gemaakt.Automotive-columnist Paul de Vries concludeerde eerder dit jaar al dat BCA de gedroomde koper was.

Volgens het Financieele Dagblad komt het idee achter de bundeling van Carnext en Constellation van TDR, dat mede-eigenaar is van zowel Leaseplan als Carnext. Deze Britse investeringsmaatschappij heeft een meerderheidsbelang in Constellation. In ruil voor de verkoop van Carnext krijgen alle aandeelhouders een aandeel in de nieuwe combinatie.

BCA Nederland-directeur Iede Aukema kan geen commentaar geven op de transactie. 

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

BCA-moeder Constellation koopt Carnext | Automotive Online

BCA-moeder Constellation koopt Carnext

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Carnext wordt ondergebracht bij de Constellation Group. (Foto: Carnext)

De Britse Constellation Groep, de moedermaatschappij van onder andere WebuyAnyCar en BCA, is de nieuwe eigenaar van occasionplatform Carnext. Dat maken de bedrijven vandaag bekend. Bij elkaar verkopen de bedrijven 2,5 miljoen auto’s met een totale waarde van meer dan 21 miljard euro. Dat is gelijk aan 5 procent van de Europese occasionmarkt.

Carnext werd eerder afgesplitst van leasemaatschappij Leaseplan, met dezelfde aandeelhouders waaronder het Nederlandse PGGM. Carnext verwacht dit jaar 40 duizend auto’s b2c en 210 duizend auto’s b2b te verkopen. De leveringsovereenkomst met Leaseplan blijft intact.

Constellation is met de overname goed voor een jaarlijkse bc2-verkoop van 100 duizend auto’s, 2 miljoen b2b en 600 duizend c2b. Een overnamesom is niet bekend gemaakt.Automotive-columnist Paul de Vries concludeerde eerder dit jaar al dat BCA de gedroomde koper was.

Volgens het Financieele Dagblad komt het idee achter de bundeling van Carnext en Constellation van TDR, dat mede-eigenaar is van zowel Leaseplan als Carnext. Deze Britse investeringsmaatschappij heeft een meerderheidsbelang in Constellation. In ruil voor de verkoop van Carnext krijgen alle aandeelhouders een aandeel in de nieuwe combinatie.

BCA Nederland-directeur Iede Aukema kan geen commentaar geven op de transactie. 

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.