Eigenaar BCA maakt ruim 910 duizend euro verlies

Remarketing • Dat is een forse verbetering vergeleken met de voorafgaande periode.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Constellation Automotive Group, onder meer eigenaar van BCA, heeft in het boekjaar tot 1 april 2022 een nettoverlies gemaakt van 800 duizend pond ofwel 912 duizend euro.

Vorig jaar nam Constellation Group ook Carnext over van Leaseplan. Het occasionplatform kondigde in september aan zijn activiteiten flink terug te schroeven. Bovendien sloot BCA vorig jaar drie vestigingen in Groot-Brittannië.

De cijfers van Constellation laten een forse verbetering zien vergeleken met de voorafgaande periode toen er een verlies van 23,6 miljoen euro werd genoteerd. De omzet nam vergeleken met een boekjaar eerder toe met 141 procent naar bijna 9,5 miljard euro terwijl de operationele winst vrijwel verviervoudigde naar 212 miljoen euro.

Dat meldt het Britse vakblad Car Dealer Magazine op basis van cijfers die zijn gedeponeerd bij de Britse Kamer van Koophandel.

Het blad meldt ook dat de hoogst betaalde, niet met name genoemde, directeur een salaris ontving van bijna 4,7 miljoen euro. Het boekjaar werd volgens het rapport ‘aanzienlijk verstoord door de gevolgen van de leveringsproblemen van nieuwe auto’s door covid-restricties en het wereldwijde chiptekort. Dat leidde echter wel tot een hogere vraag naar gebruikte auto’s waardoor de prijzen tot een recordhoogte werden opgedreven.’’

Door diverse investeringen kan de Constellation Group nu tot 200 duizend auto’s per jaar zelf klaarmaken voor herverkoop. Vorig jaar kocht het bedrijf ook Marshall Motor.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.