Indicata: Europese occasionverkoop plust 10,3% in augustus

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De voorraden nemen af. (Foto: Shutterstock)

De verkoop van occasions in Europa is in augustus met 10,3 procent gestegen. Dat meldt databedrijf Indicata in zijn Market Watch. Indicata baseert zich daarbij op cijfers uit de dertien markten waar het actief is. 

In Nederland, dat als een van de eerste markten al herstel liet zien, groeide de occasionverkoop met ruim 2 procent.

Het groeitempo neemt af, constateert Indicata. In juli (+12,5%) en juni (+13,2%) lag de groei hoger. Enige dissonant is het Verenigd Koninkrijk: daar daalde in augustus de occasionverkoop met ruim 3 procent. 

Volgens Indicata nemen de voorraden over de gehele linie af, waardoor er niet in alle markten voldoende aanbod is. Ook zou de afvlakking van de verkoopstijging te maken kunnen hebben met de stijgende infectiegraad. De prijzen blijven daarbij stabiel. In de meest recente Automotive, die vorige week verscheen, staat een achtergrondartikel over de occasionmarkt. ‘De concurrentie bij de inkoop van occasions is moordend.’

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Indicata: Europese occasionverkoop plust 10,3% in augustus | Automotive Online

Indicata: Europese occasionverkoop plust 10,3% in augustus

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De voorraden nemen af. (Foto: Shutterstock)

De verkoop van occasions in Europa is in augustus met 10,3 procent gestegen. Dat meldt databedrijf Indicata in zijn Market Watch. Indicata baseert zich daarbij op cijfers uit de dertien markten waar het actief is. 

In Nederland, dat als een van de eerste markten al herstel liet zien, groeide de occasionverkoop met ruim 2 procent.

Het groeitempo neemt af, constateert Indicata. In juli (+12,5%) en juni (+13,2%) lag de groei hoger. Enige dissonant is het Verenigd Koninkrijk: daar daalde in augustus de occasionverkoop met ruim 3 procent. 

Volgens Indicata nemen de voorraden over de gehele linie af, waardoor er niet in alle markten voldoende aanbod is. Ook zou de afvlakking van de verkoopstijging te maken kunnen hebben met de stijgende infectiegraad. De prijzen blijven daarbij stabiel. In de meest recente Automotive, die vorige week verscheen, staat een achtergrondartikel over de occasionmarkt. ‘De concurrentie bij de inkoop van occasions is moordend.’

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.