RDW komt met tijdelijke oplossing voor importkeuringen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De RDW gebruikt een tijdelijke procedure. (Foto: Shutterstock)

De RDW is vandaag samen met enkele erkende bedrijven gestart met het testen van een tijdelijke procedure waarmee het inschrijven van voertuigen weer mogelijk is. Voertuigen uit het buitenland die al verkocht zijn in Nederland komen als eerste in aanmerking voor deze procedure. Daarmee worden ze voorzien van een Nederlands kenteken. Dat meldt de RDW.

Begin vorige week meldde de dienst te stoppen met importkeuringen. Daarop was veel kritiek.

De RDW meldde gister al dat er weer ruimte is gekomen om te kijken naar ‘uitbreiding van de dienstverlening’. Daarvoor is gekeken naar de meest getroffen bedrijven in de sector.

Testfase

In overleg met de branche is er een werkwijze ontwikkeld waarbij fysieke identificatie van de voertuigen tijdelijk niet nodig is. Als de ervaringen met de testen positief zijn, wordt deze tijdelijke dienst ook voor andere erkende bedrijven mogelijk. De nieuwe werkwijze is bedoeld voor RDW-erkende bedrijven.

“De benodigde documenten worden centraal digitaal aangeleverd en vervolgens door onze medewerkers van een keuringsstation beoordeeld. Na afloop krijgt de aanvrager per mail bericht dat het RDW-proces is afgerond”, schrijft de RDW. In specifieke gevallen volgt alsnog een fysiek onderzoek. De RDW kan ook achteraf nog steekproeven uitvoeren.

Deze week wordt gebruikt om met deze dienstverlening te testen. “Zijn de resultaten positief dan wordt deze tijdelijke dienst ook voor andere erkende bedrijven mogelijk. We verwachten hier eind van deze week meer nieuws over”, aldus de RDW.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

RDW komt met tijdelijke oplossing voor importkeuringen | Automotive Online

RDW komt met tijdelijke oplossing voor importkeuringen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De RDW gebruikt een tijdelijke procedure. (Foto: Shutterstock)

De RDW is vandaag samen met enkele erkende bedrijven gestart met het testen van een tijdelijke procedure waarmee het inschrijven van voertuigen weer mogelijk is. Voertuigen uit het buitenland die al verkocht zijn in Nederland komen als eerste in aanmerking voor deze procedure. Daarmee worden ze voorzien van een Nederlands kenteken. Dat meldt de RDW.

Begin vorige week meldde de dienst te stoppen met importkeuringen. Daarop was veel kritiek.

De RDW meldde gister al dat er weer ruimte is gekomen om te kijken naar ‘uitbreiding van de dienstverlening’. Daarvoor is gekeken naar de meest getroffen bedrijven in de sector.

Testfase

In overleg met de branche is er een werkwijze ontwikkeld waarbij fysieke identificatie van de voertuigen tijdelijk niet nodig is. Als de ervaringen met de testen positief zijn, wordt deze tijdelijke dienst ook voor andere erkende bedrijven mogelijk. De nieuwe werkwijze is bedoeld voor RDW-erkende bedrijven.

“De benodigde documenten worden centraal digitaal aangeleverd en vervolgens door onze medewerkers van een keuringsstation beoordeeld. Na afloop krijgt de aanvrager per mail bericht dat het RDW-proces is afgerond”, schrijft de RDW. In specifieke gevallen volgt alsnog een fysiek onderzoek. De RDW kan ook achteraf nog steekproeven uitvoeren.

Deze week wordt gebruikt om met deze dienstverlening te testen. “Zijn de resultaten positief dan wordt deze tijdelijke dienst ook voor andere erkende bedrijven mogelijk. We verwachten hier eind van deze week meer nieuws over”, aldus de RDW.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.