Nieuwe eigenaren voor Seldenrijk in Harderwijk

Seldenrijk •
Volgens Corné Seldenrijk is de onderneming ‘klaar voor de volgende fase’
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
Seldenrijk kondigt vandaag aan dat het autobedrijf in nieuwe handen komt te vallen. Oprichter en dga Corné Seldenrijk draagt het bedrijf over aan de nieuwe eigenaren Rolf Eeftink en Tamara Willems.
Met de overname, waarbij ook de Zwolse investeerder Gert van Brummelen betrokken is, haalt Seldenrijk B.V. naar eigen zeggen ‘de nodige kennis en ervaring aan boord’. Corné Seldenrijk legt uit: “De onderneming is klaar voor de volgende fase waarin een prominente rol is weggelegd voor technologie, marketing, hr en duurzaamheid. Deze overname zorgt voor een nieuwe impuls. Dat hierbij de eigen identiteit en cultuur van Seldenrijk behouden kan blijven, was voor mij erg belangrijk. De overname biedt mij daarnaast de kans om me compleet te focussen op de groei van mijn andere onderneming GTS (Gran Turismo Seldenrijk, red.) en mijn passie voor Donkervoort.”

Verdere groei

De nieuwe eigenaren Rolf Eeftink en Tamara Willems hebben tientalen jaren ervaring in de automotive. Zo was Eeftink eerder directeur van Autohaas. Het duo kijkt ‘met vertrouwen’ naar de toekomst. Samen met het bestaande management en hun team willen Eeftink en Willems de komende maanden een plan ontwikkelen om ‘de verdere groei van het bedrijf te ondersteunen en activiteiten uit te breiden’.
In een gezamenlijk statement leggen de nieuwe eigenaren uit: “Seldenrijk is zorgvuldig en duurzaam grootgebracht. Er is een specialisme dat onderscheidend blijft in de snel veranderende branche waarin we ons bevinden. Alle ingrediënten zijn aanwezig om met behulp van ICT en een mensgerichte aanpak zowel medewerkers als klanten aandacht te geven.”

GTS

Seldenrijk, gevestigd aan de Zuiderbreedte in Harderwijk, is sinds 2001 dealer van gebruikte auto’s. Ook kunnen zakelijke en particuliere klanten er terecht voor financiering en lease. De onderneming heeft ruim 500 gebruikte auto’s op voorraad en opereert landelijk. Aftredend eigenaar Corné Seldenrijk benadrukt dat de Gran Turismo Seldenrijk (GTS, een onderneming die hij in 2017 startte voor exclusieve occasions en de verhuur en verkoop van campers) wel in zijn bezit blijft. “Het is mijn doel om GTS als losse entiteit verder te ontwikkelen,” legt Corné Seldenrijk uit.

Interview | Corné Seldenrijk: Groei in buitenland door samenwerking