Mazda maakt 189 miljoen euro winst in tweede kwartaal

Mazda • In Europa verkocht het Japanse merk afgelopen kwartaal 44 duizend auto’s, 46 procent meer dan vorig jaar.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Mazda)

Mazda heeft in het tweede kwartaal omgerekend 189 miljoen euro winst gemaakt. Vorig jaar rapporteerde de Japanse autofabrikant over dezelfde periode nog een verlies van bijna 123 miljoen euro.

Wereldwijd verkocht Mazda volgens Automotive News Europe 309 duizend auto’s (+32%). In de VS wist Mazda met 128 duizend auto’s (+61%) haast een verkooprecord te realiseren, vooral door goede verkoopresultaten van de CX-50 en CX-90. In Europa wist Mazda 44 duizend auto’s te verkopen (+46%).

Volgens de nieuwe cfo Jeffrey Guyton komt het positieve resultaat vooral doordat Mazda zich richt op meer winstgevende modellen zoals de CX-90 in Noord-Amerika en de CX-60 in Europa en Japan. De marge op deze modellen zou twee keer zo hoog zijn als het gemiddelde bij Mazda.

Vorig jaar wist Mazda een forse winst te realiseren. Op basis van de huidige resultaten verwacht Mazda de doelstellingen voor dit fiscale jaar, dat eindigt op 31 maart 2024, te behalen. De autofabrikant voorspelt de operationele winst te kunnen verhogen naar 1 miljard euro (+27%) terwijl de nettowinst moet uitkomen op 811 miljoen euro (-9%).

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.  

Mazda maakt 189 miljoen euro winst in tweede kwartaal | Automotive Online

Mazda maakt 189 miljoen euro winst in tweede kwartaal

Mazda • In Europa verkocht het Japanse merk afgelopen kwartaal 44 duizend auto’s, 46 procent meer dan vorig jaar.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Mazda)

Mazda heeft in het tweede kwartaal omgerekend 189 miljoen euro winst gemaakt. Vorig jaar rapporteerde de Japanse autofabrikant over dezelfde periode nog een verlies van bijna 123 miljoen euro.

Wereldwijd verkocht Mazda volgens Automotive News Europe 309 duizend auto’s (+32%). In de VS wist Mazda met 128 duizend auto’s (+61%) haast een verkooprecord te realiseren, vooral door goede verkoopresultaten van de CX-50 en CX-90. In Europa wist Mazda 44 duizend auto’s te verkopen (+46%).

Volgens de nieuwe cfo Jeffrey Guyton komt het positieve resultaat vooral doordat Mazda zich richt op meer winstgevende modellen zoals de CX-90 in Noord-Amerika en de CX-60 in Europa en Japan. De marge op deze modellen zou twee keer zo hoog zijn als het gemiddelde bij Mazda.

Vorig jaar wist Mazda een forse winst te realiseren. Op basis van de huidige resultaten verwacht Mazda de doelstellingen voor dit fiscale jaar, dat eindigt op 31 maart 2024, te behalen. De autofabrikant voorspelt de operationele winst te kunnen verhogen naar 1 miljard euro (+27%) terwijl de nettowinst moet uitkomen op 811 miljoen euro (-9%).

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.