Bert de Kroon (Bovag & MKB Nederland) pleit voor minder regeldruk

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Bert de Kroon is herbenoemd in bestuur MKB Nederland. (Foto: Bert de Kroon)

De leden van MKB-Nederland hebben Bert de Kroon, voorzitter Bovag Autodealers, gisteren opnieuw benoemd tot lid van het hoofdbestuur van MKB-Nederland. Het wordt de tweede termijn van twee jaar voor De Kroon, zo meldt Bovag.

Minder regels en haalbare, betaalbare én uitvoerbare energietransitie. zijn enkele belangrijke speerpunten die hij voor de tweede termijn voor ogen heeft. “Regelgeving voor verduurzaming van het mkb moet voor ondernemers haalbaar en betaalbaar zijn. Het tempo moet realistisch zijn en ondernemers moeten kunnen rekenen op een voorspelbare en betrouwbare overheid”, meent hij. Het verminderen van de regeldruk vindt hij dan ook een belangrijk punt. “Ondernemers hebben daar echt last van.”

Lobby 

Volgens De Kroon hebben zowel Bovag als MKB Nederland, voordelen bij de samenwerking. “Dankzij de slagkracht van MKB Nederland kunnen we in de lobby richting politiek en overheid nog meer Bovag-leden bereiken. En andersom leveren wij met de Bovag Ondernemersmonitor een belangrijke onderbouwing voor de lobbyinzet van MKB-Nederland. Zo werd tijdens de coronacrisis gezorgd dat meer branches voor steunmaatregelen in aanmerking kwamen en is voorkomen dat ‘de rekening voor de energietransitie vooral bij het mkb zou komen te liggen, aldus de Bovag Autodealers-voorzitter.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Bert de Kroon (Bovag & MKB Nederland) pleit voor minder regeldruk | Automotive Online

Bert de Kroon (Bovag & MKB Nederland) pleit voor minder regeldruk

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Bert de Kroon is herbenoemd in bestuur MKB Nederland. (Foto: Bert de Kroon)

De leden van MKB-Nederland hebben Bert de Kroon, voorzitter Bovag Autodealers, gisteren opnieuw benoemd tot lid van het hoofdbestuur van MKB-Nederland. Het wordt de tweede termijn van twee jaar voor De Kroon, zo meldt Bovag.

Minder regels en haalbare, betaalbare én uitvoerbare energietransitie. zijn enkele belangrijke speerpunten die hij voor de tweede termijn voor ogen heeft. “Regelgeving voor verduurzaming van het mkb moet voor ondernemers haalbaar en betaalbaar zijn. Het tempo moet realistisch zijn en ondernemers moeten kunnen rekenen op een voorspelbare en betrouwbare overheid”, meent hij. Het verminderen van de regeldruk vindt hij dan ook een belangrijk punt. “Ondernemers hebben daar echt last van.”

Lobby 

Volgens De Kroon hebben zowel Bovag als MKB Nederland, voordelen bij de samenwerking. “Dankzij de slagkracht van MKB Nederland kunnen we in de lobby richting politiek en overheid nog meer Bovag-leden bereiken. En andersom leveren wij met de Bovag Ondernemersmonitor een belangrijke onderbouwing voor de lobbyinzet van MKB-Nederland. Zo werd tijdens de coronacrisis gezorgd dat meer branches voor steunmaatregelen in aanmerking kwamen en is voorkomen dat ‘de rekening voor de energietransitie vooral bij het mkb zou komen te liggen, aldus de Bovag Autodealers-voorzitter.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.