Porsche Centrum Eindhoven bouwt ‘nieuw clubhuis’ in Oisterwijk

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Het pand moet in 2023 opgeleverd worden. (Foto: PGZ)

Porsche Centrum Eindhoven verhuist naar Oisterwijk (gelegen bij Tilburg). Dat meldt eigenaar PGZ Premium Mobility. Het nieuwe pand wordt 2,5 keer zo groot als de bestaande vestiging en moet in het derde kwartaal van 2023 worden betrokken.

Het pand wordt gebouwd conform de ‘destination Porsche’ corporate identity van het merk. Het bedrijf gaat verder onder de naam Porsche Centrum Brabant.

Clubhuis

“Het nieuwe pand moet een écht clubhuis voor Porsche klanten, fans en autoliefhebbers in het algemeen worden, waarbij het gedeelde autosport-dna van zowel Porsche als Porsche Centrum Eindhoven een prominente plek krijgt”, zegt mede-eigenaar Ad Geerts.

De showroom wordt aangevuld met een werkplaats die is ingericht op een geëlektrificeerde toekomst. De werkplaats wordt bovendien als aanvulling op de Porsche-beleving gezien en zal daarom met veel glas transparant zichtbaar zijn voor klanten en bezoekers.

In juni 2022 wordt gestart met de sloop van de huidige bebouwing, waarna in het derde kwartaal van het jaar begonnen wordt met de bouwperiode. Oplevering wordt circa één jaar later verwacht.

PGZ is ook eigenaar van Porsche Centrum Maastricht. Het is in die stad ook Bentley- en Jaguar Land Rover-dealer. 

Porsche heeft een nieuwe corporate identity ontwikkeld, waarvan de implementatie de komende jaren plaatsvindt. Eind vorig jaar opende ook Pon Luxury Cars zijn nieuwe pand in Rotterdam op basis van deze nieuwe standards.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Porsche Centrum Eindhoven bouwt ‘nieuw clubhuis’ in Oisterwijk | Automotive Online

Porsche Centrum Eindhoven bouwt ‘nieuw clubhuis’ in Oisterwijk

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Het pand moet in 2023 opgeleverd worden. (Foto: PGZ)

Porsche Centrum Eindhoven verhuist naar Oisterwijk (gelegen bij Tilburg). Dat meldt eigenaar PGZ Premium Mobility. Het nieuwe pand wordt 2,5 keer zo groot als de bestaande vestiging en moet in het derde kwartaal van 2023 worden betrokken.

Het pand wordt gebouwd conform de ‘destination Porsche’ corporate identity van het merk. Het bedrijf gaat verder onder de naam Porsche Centrum Brabant.

Clubhuis

“Het nieuwe pand moet een écht clubhuis voor Porsche klanten, fans en autoliefhebbers in het algemeen worden, waarbij het gedeelde autosport-dna van zowel Porsche als Porsche Centrum Eindhoven een prominente plek krijgt”, zegt mede-eigenaar Ad Geerts.

De showroom wordt aangevuld met een werkplaats die is ingericht op een geëlektrificeerde toekomst. De werkplaats wordt bovendien als aanvulling op de Porsche-beleving gezien en zal daarom met veel glas transparant zichtbaar zijn voor klanten en bezoekers.

In juni 2022 wordt gestart met de sloop van de huidige bebouwing, waarna in het derde kwartaal van het jaar begonnen wordt met de bouwperiode. Oplevering wordt circa één jaar later verwacht.

PGZ is ook eigenaar van Porsche Centrum Maastricht. Het is in die stad ook Bentley- en Jaguar Land Rover-dealer. 

Porsche heeft een nieuwe corporate identity ontwikkeld, waarvan de implementatie de komende jaren plaatsvindt. Eind vorig jaar opende ook Pon Luxury Cars zijn nieuwe pand in Rotterdam op basis van deze nieuwe standards.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.