Meerderheidsbelang Belgische dealergigant in Jaguar Land Rover Maastricht

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De vestiging in Maastricht. (Foto: Gerlach Delissen)

De Belgische dealerholding A&M Invest neemt een meerderheidsbelang in Jaguar Land Rover Maastricht. De nieuwe aandeelhouder koopt de huidige aandeelhouders, waaronder PGZ Premium Mobility, uit. Mede-eigenaar Luc Vanderfeesten blijft (minderheids)aandeelhouder in JLR Maastricht. Alle medewerkers blijven in dienst bij het bedrijf, dat vorig jaar 120 nieuwe Jaguars en Land Rovers verkocht.

A&M Invest, een bedrijf van voormalig topdanser en coureur Peter Guelinckx, is een van de grootste dealerholdings van België. De afgelopen jaren deed het meerdere grote overnames. Het in de Belgische provincie Limburg gevestigde bedrijf telt nu 33 vestigingen en verkoopt op jaarbasis zo’n 20 duizend nieuwe voertuigen. De overname van JLR Maastricht is de eerste acquisitie buiten België.

PGZ Premium Mobility is eigenaar van onder andere Porsche Centrum Eindhoven en Bentley Maastricht. Bekijk het Nederlandse Jaguar Land Rover-dealernetwerk in de Automotive Dealerholding Top 60, die nu te koop is.

Concentratie

“De regio Limburg neemt een unieke positie in binnen de Benelux. Twee aangrenzende provincies, met andere nationaliteiten, die in de praktijk één geheel vormen. In het mooie gebied langs de Maas wordt niet alleen de natuur gedeeld, óók de culturen lopen haast ongemerkt in elkaar over”, schrijft het bedrijf over de transactie. Door de overname ontstaat er één Jaguar Land Rover-organisatie voor de gehele Limburgse regio.

Als onderdeel van deze samenwerking sluit A&M Invest  zijn huidige Jaguar Land Rover-vestiging in Maasmechelen, waarbij een groot deel van zowel het bewerkingsgebied als het personeel verhuist richting Maastricht. Zo ontstaat één Jaguar Land Rover-organisatie voor de gehele Limburgse regio, met locaties in Hasselt en Maastricht. “Een baanbrekende manier om over nationale grenzen heen te stappen en zo een sterker collectief te vormen.”

Sterrenchef

“Wij zijn verheugd dat we met de creatie van Jaguar Land Rover ‘Groot Limburg’ een link leggen tussen A&M Invest en mezelf enerzijds en Luc Vanderfeesten anderzijds. Met Luc zijn uitmuntende en bewezen ervaring in het luxesegment komt dit voor ons overeen met het samenbrengen van een kwalitatieve grootkeuken en een sterrenchef”, zegt Guelinckx. 

Luc Vanderfeesten stelt dat Guelinckx een zeer indrukwekkend automotive bedrijf heeft opgebouwd. “Ik geloof enorm in het succes van Jaguar en Land Rover in Limburg en als personen en bedrijven vullen we elkaar ontzettend goed aan. Dat we nu elkaar zakelijk ook gevonden hebben, voelt erg goed.”

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.