Voormalig Leaseplan-directeur Erik Henstra naar Vitesse

Vitesse • Erik Henstra was van 2016 tot 2020 ceo van Leaseplan Nederland. Ook zetelde hij eerder in het directieteam van Van Mossel.
Kim Andriessen Kim Andriessen
Erik Henstra. (Foto: Leaseplan)

Erik Henstra treedt toe tot de raad van commissarissen (rvc) van Vitesse, zo meldt de voetbalclub op de eigen website.

Henstra was van 2016 tot 2020 ceo van Leaseplan Nederland. Daarna maakte hij de overstap naar Van Mossel. Bij de dealerholding zetelde Henstra in het directieteam. De afgelopen twee jaar was hij managing director van Trifleet Leasing, een bedrijf dat onder andere containers verleast.

Met zijn komst maakt Henstra de rvc van Vitesse compleet. De belangrijkste taak voor de nieuwe raad van commissarissen is om te zorgen voor licentiebehoud. Dit staat op de tocht omdat de voetbalclub, die deze jaargang ook nog eens degradeerde uit de eredivisie, kampt met een miljoenenschuld.

Over de komst van Henstra zegt Edwin Reijntjes, ad interim-directeur van Vitesse: “Met Erik hebben we expertise toegevoegd gekregen. Hij is onder andere algemeen directeur geweest van Leaseplan en heeft als register controller de nodige cfo-ervaring. Dat kunnen we goed gebruiken.”

Erik Henstra maakte in 2021 en 2022 onderdeel uit van het directieteam van de Van Mossel Automotive Groep. Dit bedrijf voert al jaren de Automotive Dealerholding Top 60 aan. De nieuwste uitgave, de editie van 2024, kunt u hier bestellen.