Omzet Stern daalt 5 procent in Q3

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
(Foto: Stern Groep)

 Mobiliteitsholding Stern zag de omzet over de eerste negen maanden dalen met 10,1 procent, naar 687 miljoen euro. Dat meldt het bedrijf vandaag nabeurs. In het derde kwartaal daalde de omzet met 5 procent naar 198 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat uit voort te zetten activiteiten kwam over de eerste drie kwartalen uit op -1 miljoen euro, tegenover 0,3 miljoen euro in 2019. Het bedrijf zal dit jaar een recordverlies van 20 miljoen euro realiseren als gevolg van een afboeking van 20 miljoen euro op de dealertak. Het verlies in het derde kwartaal is exclusief deze afboeking. 

De verkoop van nieuwe personenauto’s in Nederland daalde met 13,9 procent in het derde kwartaal ten opzichte van 2019. Bij de nieuwe bedrijfswagens is er een afname van 9,2 procent.

Volgens Henk van der Kwast, bestuursvoorzitter van de Stern Groep, worden de gevolgen van de voortdurende coronacrisis pas later bekend. In de eerste zes maanden van dit jaar daalde de omzet nog met 12,5 procent. “De financiële impact van de crisis op bedrijven en hun medewerkers zal pas in de loop van 2021 uitkristalliseren. Ondanks een flink lagere omzet dan begroot, blijft de financiële positie van Stern stevig en kunnen wij zelfs aanzienlijke tegenvallers opvangen.” Vanwege de crisis verlopen de fusiegesprekken met Hedin Automotive minder voorspoedig dan verwacht, zo geeft Stern aan.

Het bedrijf verwacht de komende maanden een geleidelijk herstel van zijn afzetmarkten, maar geeft vanwege de coronapandemie geen prognose over het jaarresultaat van 2020. Wel geeft de holding aan dat kostenbesparende maatregelen worden doorgezet, omdat het verwacht dat de coronacrisis van invloed blijft op de bedrijfsresultaten.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Omzet Stern daalt 5 procent in Q3 | Automotive Online

Omzet Stern daalt 5 procent in Q3

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
(Foto: Stern Groep)

 Mobiliteitsholding Stern zag de omzet over de eerste negen maanden dalen met 10,1 procent, naar 687 miljoen euro. Dat meldt het bedrijf vandaag nabeurs. In het derde kwartaal daalde de omzet met 5 procent naar 198 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat uit voort te zetten activiteiten kwam over de eerste drie kwartalen uit op -1 miljoen euro, tegenover 0,3 miljoen euro in 2019. Het bedrijf zal dit jaar een recordverlies van 20 miljoen euro realiseren als gevolg van een afboeking van 20 miljoen euro op de dealertak. Het verlies in het derde kwartaal is exclusief deze afboeking. 

De verkoop van nieuwe personenauto’s in Nederland daalde met 13,9 procent in het derde kwartaal ten opzichte van 2019. Bij de nieuwe bedrijfswagens is er een afname van 9,2 procent.

Volgens Henk van der Kwast, bestuursvoorzitter van de Stern Groep, worden de gevolgen van de voortdurende coronacrisis pas later bekend. In de eerste zes maanden van dit jaar daalde de omzet nog met 12,5 procent. “De financiële impact van de crisis op bedrijven en hun medewerkers zal pas in de loop van 2021 uitkristalliseren. Ondanks een flink lagere omzet dan begroot, blijft de financiële positie van Stern stevig en kunnen wij zelfs aanzienlijke tegenvallers opvangen.” Vanwege de crisis verlopen de fusiegesprekken met Hedin Automotive minder voorspoedig dan verwacht, zo geeft Stern aan.

Het bedrijf verwacht de komende maanden een geleidelijk herstel van zijn afzetmarkten, maar geeft vanwege de coronapandemie geen prognose over het jaarresultaat van 2020. Wel geeft de holding aan dat kostenbesparende maatregelen worden doorgezet, omdat het verwacht dat de coronacrisis van invloed blijft op de bedrijfsresultaten.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.