BMW voert grootschalige update over-the-air uit: 750 duizend auto’s

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
BMW voert over-the-air een update uit, waarna BMW Maps beter moet functioneren. (Foto: BMW Group)

BMW gaat wereldwijd 750 duizend auto’s een over-the-air (OTA) update geven van het Operating System 7. De upgrade bevat nieuwe en verbeterde functies, zoals BMW Maps en Google Android Auto. De updates starten aankomende maandag in Duitsland, waarna de rest van de wereld volgt. Dat maakt de autofabrikant vandaag bekend.

De update is volgens BMW de grootste upgrade ooit van het bedrijf, waarbij het stelt dat geen enkele fabrikant een vergelijkbare update heeft uitgevoerd. In Nederland krijgen ruim 10 duizend modellen dit jaar nog een update, zo blijkt uit navraag bij BMW Group Nederland. Klanten krijgen een pushmelding in de auto of via de BMW App op hun smartphone wanneer de upgrade beschikbaar is. Aan het uitvoeren van de update zijn geen kosten verbonden.

Onder andere het navigatiesysteem wordt verbeterd, en Google Android Auto geüpdate zodat de smartphone draadloos te gebruiken is in de auto. In de Livestream gaf Frank Bouman (Jifeline) zijn visie op OTA. 

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

BMW voert grootschalige update over-the-air uit: 750 duizend auto’s | Automotive Online

BMW voert grootschalige update over-the-air uit: 750 duizend auto’s

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
BMW voert over-the-air een update uit, waarna BMW Maps beter moet functioneren. (Foto: BMW Group)

BMW gaat wereldwijd 750 duizend auto’s een over-the-air (OTA) update geven van het Operating System 7. De upgrade bevat nieuwe en verbeterde functies, zoals BMW Maps en Google Android Auto. De updates starten aankomende maandag in Duitsland, waarna de rest van de wereld volgt. Dat maakt de autofabrikant vandaag bekend.

De update is volgens BMW de grootste upgrade ooit van het bedrijf, waarbij het stelt dat geen enkele fabrikant een vergelijkbare update heeft uitgevoerd. In Nederland krijgen ruim 10 duizend modellen dit jaar nog een update, zo blijkt uit navraag bij BMW Group Nederland. Klanten krijgen een pushmelding in de auto of via de BMW App op hun smartphone wanneer de upgrade beschikbaar is. Aan het uitvoeren van de update zijn geen kosten verbonden.

Onder andere het navigatiesysteem wordt verbeterd, en Google Android Auto geüpdate zodat de smartphone draadloos te gebruiken is in de auto. In de Livestream gaf Frank Bouman (Jifeline) zijn visie op OTA. 

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.