Chris Collet nieuwe cco BMW Financial Services Nederland

Alphabet • Hij volgt Justin Ammerlaan op.
Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Chris Collet, CCO BMW Financial Services Nederland. (Foto: BMW Group)

Chris Collet wordt per 1 april chief commercial officer bij BMW Financial Services Nederland. In deze functie wordt hij commercieel verantwoordelijk voor Alphabet in de Fleet- en SME markt.

Hij volgt Justin Ammerlaan op, die per 31 mei de BMW Groep gaat verlaten. De huidige leasemaatschappij ontstond in 2022 na een fusie van BMW Financial Servives en Alphabet. De groep beheert naar eigen zeggen een totaal wagenpark van 130 duizend auto’s en is daarmee een top 3 speler op de Nederlandse markt.

In de Leasemaatschappij top 60 van Automotive werd de vlootomvang eind 2022 ingeschaald op 121.296 voertuigen.

Collet begon zijn carrière bij de BMW Group in 1996. Eerder was hij onder andere ceo van BMW Austria Salzburg en sales director bij BMW Nederland. Sinds de fusie van Alphabet en BMW Financial Services begin 2021 maakt Collet deel uit van de directie waar hij commercieel verantwoordelijk is voor de B2C producten en diensten van BMW-Mini Financial Services en leasedienstverlener Alphera.

Met de overstap naar Alphabet zal de huidige functie van Collet als cco B2C worden overgenomen door Daniëlle Dieben. Zij is momenteel werkzaam als head of Mini en lid van de directie van BMW Group Nederland. Dieben start op 1 juni onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Nick Brownrigg blijft ceo.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Chris Collet nieuwe cco BMW Financial Services Nederland | Automotive Online

Chris Collet nieuwe cco BMW Financial Services Nederland

Alphabet • Hij volgt Justin Ammerlaan op.
Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Chris Collet, CCO BMW Financial Services Nederland. (Foto: BMW Group)

Chris Collet wordt per 1 april chief commercial officer bij BMW Financial Services Nederland. In deze functie wordt hij commercieel verantwoordelijk voor Alphabet in de Fleet- en SME markt.

Hij volgt Justin Ammerlaan op, die per 31 mei de BMW Groep gaat verlaten. De huidige leasemaatschappij ontstond in 2022 na een fusie van BMW Financial Servives en Alphabet. De groep beheert naar eigen zeggen een totaal wagenpark van 130 duizend auto’s en is daarmee een top 3 speler op de Nederlandse markt.

In de Leasemaatschappij top 60 van Automotive werd de vlootomvang eind 2022 ingeschaald op 121.296 voertuigen.

Collet begon zijn carrière bij de BMW Group in 1996. Eerder was hij onder andere ceo van BMW Austria Salzburg en sales director bij BMW Nederland. Sinds de fusie van Alphabet en BMW Financial Services begin 2021 maakt Collet deel uit van de directie waar hij commercieel verantwoordelijk is voor de B2C producten en diensten van BMW-Mini Financial Services en leasedienstverlener Alphera.

Met de overstap naar Alphabet zal de huidige functie van Collet als cco B2C worden overgenomen door Daniëlle Dieben. Zij is momenteel werkzaam als head of Mini en lid van de directie van BMW Group Nederland. Dieben start op 1 juni onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Nick Brownrigg blijft ceo.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.