Nieuw BMW-contract voor Nedcar

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Onder meer de Mini Countryman wordt in Born voor BMW geproduceerd (foto: VDL Nedcar)

VDL Nedcar heeft een nieuw meerjarencontract afgesloten met BMW voor de productie van auto’s in Born. Dit wordt aan Automotive bevestigd door VDL-woordvoerder Miel Timmers. De huidige contracten met BMW lopen in 2022 en 2023 af. Nu is een nieuw contract afgesloten met BMW voor de productie van onder meer het nieuwe model BMW X1, lopend vanaf 2023. 

Timmers verwacht daarnaast meer modellen voor BMW te blijven bouwen. Op dit moment worden naast de BMW X1 ook de Mini Cabrio en de Mini Countryman in Born geproduceerd.

Wij weten dat onze productie stijgt en daalt met de conjunctuur in autoland.

Miel Timmers, woordvoerder VDL

VDL Nedcar is sinds 2013 een flexibele productiefaciliteit voor autofabrikanten. Het bedrijf was in het verleden fabriek voor DAF, Volvo en Mitsubishi. BMW is de laatste jaren de enige klant van het bedrijf. “Voor het einde van het jaar vertrekken hier 700 mensen die een tijdelijk contract hebben. Maar het nieuwe contract met BMW biedt in elk geval continuïteit voor de lange termijn.” Hoe lang het contract loopt, wil Timmers niet vertellen. De vorige contracten golden voor de looptijd van het betreffende model. 

Mogelijk uitbreiding

Februari dit jaar heeft VDL 38 hectare grond naast de huidige fabriek in Born aangekocht, om in de toekomst eventueel te kunnen uitbreiden. De productiecapaciteit zou dan van 240 duizend naar 400 duizend auto’s per jaar kunnen groeien. “Als er een tweede of derde oem bijkomt”, vertelt Timmers optimistisch. Het bedrijf is met verschillende oem’s in gesprek.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Nieuw BMW-contract voor Nedcar | Automotive Online

Nieuw BMW-contract voor Nedcar

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Onder meer de Mini Countryman wordt in Born voor BMW geproduceerd (foto: VDL Nedcar)

VDL Nedcar heeft een nieuw meerjarencontract afgesloten met BMW voor de productie van auto’s in Born. Dit wordt aan Automotive bevestigd door VDL-woordvoerder Miel Timmers. De huidige contracten met BMW lopen in 2022 en 2023 af. Nu is een nieuw contract afgesloten met BMW voor de productie van onder meer het nieuwe model BMW X1, lopend vanaf 2023. 

Timmers verwacht daarnaast meer modellen voor BMW te blijven bouwen. Op dit moment worden naast de BMW X1 ook de Mini Cabrio en de Mini Countryman in Born geproduceerd.

Wij weten dat onze productie stijgt en daalt met de conjunctuur in autoland.

Miel Timmers, woordvoerder VDL

VDL Nedcar is sinds 2013 een flexibele productiefaciliteit voor autofabrikanten. Het bedrijf was in het verleden fabriek voor DAF, Volvo en Mitsubishi. BMW is de laatste jaren de enige klant van het bedrijf. “Voor het einde van het jaar vertrekken hier 700 mensen die een tijdelijk contract hebben. Maar het nieuwe contract met BMW biedt in elk geval continuïteit voor de lange termijn.” Hoe lang het contract loopt, wil Timmers niet vertellen. De vorige contracten golden voor de looptijd van het betreffende model. 

Mogelijk uitbreiding

Februari dit jaar heeft VDL 38 hectare grond naast de huidige fabriek in Born aangekocht, om in de toekomst eventueel te kunnen uitbreiden. De productiecapaciteit zou dan van 240 duizend naar 400 duizend auto’s per jaar kunnen groeien. “Als er een tweede of derde oem bijkomt”, vertelt Timmers optimistisch. Het bedrijf is met verschillende oem’s in gesprek.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.