Tesla schrapt goedkoopste uitvoeringen Models X en S en verlaagt prijzen

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Tesla past weer de prijzen aan. (Foto: Shutterstock)

Tesla kondigt opnieuw een wijziging aan in zijn modellenaanbod en prijsstelling. Het bedrijf zegt zo het aanbod te willen vereenvoudigen. De Standard Range-uitvoering van Model X en S worden geschrapt, de Long Range-uitvoering gaat in prijs omlaag. De Performance Range-uitvoeringen voor beide modellen worden vanaf nu standaard met de Ludicrous-optie geleverd (en dus met meer vermogen), wat leidt tot een prijsstijging.

De Long Range-uitvoeringen worden duizend euro goedkoper: Bij de X wordt de prijs 93.600, bij de Model S 87.800 euro, zo blijkt uit de cataloguscijfers op Autowereld.com. De Performance-uitvoering bij Model S gaat van 97.500 naar 104.700 euro, die van de Model X gaat van 103.100 naar 109.800 euro. Dat is dus inclusief de nu standaard Ludicrous-mode, die voorheen 9.200 euro kostte.

De Performance-uitvoering van de bestseller Model 3 wordt in prijs verlaagd, van 86.200 naar 63.990 euro; hier zit geen Ludicrous-optie op.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

Tesla schrapt goedkoopste uitvoeringen Models X en S en verlaagt prijzen | Automotive Online

Tesla schrapt goedkoopste uitvoeringen Models X en S en verlaagt prijzen

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Tesla past weer de prijzen aan. (Foto: Shutterstock)

Tesla kondigt opnieuw een wijziging aan in zijn modellenaanbod en prijsstelling. Het bedrijf zegt zo het aanbod te willen vereenvoudigen. De Standard Range-uitvoering van Model X en S worden geschrapt, de Long Range-uitvoering gaat in prijs omlaag. De Performance Range-uitvoeringen voor beide modellen worden vanaf nu standaard met de Ludicrous-optie geleverd (en dus met meer vermogen), wat leidt tot een prijsstijging.

De Long Range-uitvoeringen worden duizend euro goedkoper: Bij de X wordt de prijs 93.600, bij de Model S 87.800 euro, zo blijkt uit de cataloguscijfers op Autowereld.com. De Performance-uitvoering bij Model S gaat van 97.500 naar 104.700 euro, die van de Model X gaat van 103.100 naar 109.800 euro. Dat is dus inclusief de nu standaard Ludicrous-mode, die voorheen 9.200 euro kostte.

De Performance-uitvoering van de bestseller Model 3 wordt in prijs verlaagd, van 86.200 naar 63.990 euro; hier zit geen Ludicrous-optie op.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.