Van Mossel koopt groot deel van Automotions Groep

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De Opel-vestiging in Roosendaal. (Foto: Automotions)

Een groot deel van dealerholding Automotions Groep wordt overgenomen door de Van Mossel Automotive Groep. Zo maken beide bedrijven zojuist bekend.

Automotions doet de merkclusters Ford en Opel over aan Van Mossel. Ook leasemaatschappijen Zuidwest Lease, Automotions Lease, Kyoto Lease en Automotions Rent worden verkocht aan de Brabantse megadealer. Tot slot is Autoschadeteam, dat valt onder Baarends Autoschade Holding, eveneens onderdeel van de deal. 

Alle 300 medewerkers die bij deze bedrijven werken, komen in dienst van Van Mossel. Bij Automotions blijven dan nog 200 personeelsleden over.

Lees hier een interview met Van Mossel-dga Eric Berkhof. ‘Wij moeten van iedere overname de consequenties kunnen overzien.’

Vertrouwen

“Ford en Opel, maar ook de leasebedrijven hebben schaalgrootte nodig om verder te kunnen groeien. Door de overdracht aan Van Mossel zien we de toekomst voor de overgenomen merken dan ook vol vertrouwen tegemoet”, zegt dga Lennard van Oeveren van Automotions Groep. Zijn bedrijf focust zich na de overname volledig op de verdere groei en professionalisering van de merken Peugeot, Mercedes-Benz en Smart. “Met zes Peugeot-vestigingen en vier Mercedes-Benz/Smart vestigingen in Zeeland en West-Brabant zullen we onze klanten blijven bedienen zoals ze dat van ons gewend zijn.”

Eerder dit jaar nam Cappendijk auto’s het Volvo-dealerschap over van Automotions. Automotions staat dit jaar op plek 15 in Automotive Dealerholding top 60. Van Mossel Automotive Groep verdrong vorig jaar Stern als nummer één in deze lijst.

Lees hier een interview met Automotions-dga’s Lennard van Oeveren en Jeroen Gelok. ‘We hebben geprobeerd merken in één pand samen te voegen, maar het werkt niet.’

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Van Mossel koopt groot deel van Automotions Groep | Automotive Online

Van Mossel koopt groot deel van Automotions Groep

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De Opel-vestiging in Roosendaal. (Foto: Automotions)

Een groot deel van dealerholding Automotions Groep wordt overgenomen door de Van Mossel Automotive Groep. Zo maken beide bedrijven zojuist bekend.

Automotions doet de merkclusters Ford en Opel over aan Van Mossel. Ook leasemaatschappijen Zuidwest Lease, Automotions Lease, Kyoto Lease en Automotions Rent worden verkocht aan de Brabantse megadealer. Tot slot is Autoschadeteam, dat valt onder Baarends Autoschade Holding, eveneens onderdeel van de deal. 

Alle 300 medewerkers die bij deze bedrijven werken, komen in dienst van Van Mossel. Bij Automotions blijven dan nog 200 personeelsleden over.

Lees hier een interview met Van Mossel-dga Eric Berkhof. ‘Wij moeten van iedere overname de consequenties kunnen overzien.’

Vertrouwen

“Ford en Opel, maar ook de leasebedrijven hebben schaalgrootte nodig om verder te kunnen groeien. Door de overdracht aan Van Mossel zien we de toekomst voor de overgenomen merken dan ook vol vertrouwen tegemoet”, zegt dga Lennard van Oeveren van Automotions Groep. Zijn bedrijf focust zich na de overname volledig op de verdere groei en professionalisering van de merken Peugeot, Mercedes-Benz en Smart. “Met zes Peugeot-vestigingen en vier Mercedes-Benz/Smart vestigingen in Zeeland en West-Brabant zullen we onze klanten blijven bedienen zoals ze dat van ons gewend zijn.”

Eerder dit jaar nam Cappendijk auto’s het Volvo-dealerschap over van Automotions. Automotions staat dit jaar op plek 15 in Automotive Dealerholding top 60. Van Mossel Automotive Groep verdrong vorig jaar Stern als nummer één in deze lijst.

Lees hier een interview met Automotions-dga’s Lennard van Oeveren en Jeroen Gelok. ‘We hebben geprobeerd merken in één pand samen te voegen, maar het werkt niet.’

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.