PGA Nederland verder als Emil Frey

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Simon Luijckx (voorzitter Raad van Bestuur Emil Frey Nederland) en Emil Frey-topman Gerhard Schürmann. (Foto: Emil Frey)

PGA Nederland neemt met ingang van deze maand de naam aan van moederbedrijf Emil Frey. Dat meldt het bedrijf vandaag. De Nederlandse dealerbedrijven behouden hun eigen naam. “Voor niet merk-gebonden activiteiten kunnen we nu de naam Emil Frey gebruiken”, zegt bestuursvoorzitter Simon Luijckx. “De naamswijziging is de laatste stap in het integratieproces.”

Het in 1924 opgerichte Emil Frey is een van de grootste automotive retailers ter wereld en realiseerde in 2018 een omzet van ruim 11 miljard euro.

In Nederland is het bedrijf de derde grootste dealerholding. Het bedrijf voert 13 merken en verkocht vorig jaar ruim 33 duizend auto’s (nieuw en gebruikt). 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

PGA Nederland verder als Emil Frey | Automotive Online

PGA Nederland verder als Emil Frey

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Simon Luijckx (voorzitter Raad van Bestuur Emil Frey Nederland) en Emil Frey-topman Gerhard Schürmann. (Foto: Emil Frey)

PGA Nederland neemt met ingang van deze maand de naam aan van moederbedrijf Emil Frey. Dat meldt het bedrijf vandaag. De Nederlandse dealerbedrijven behouden hun eigen naam. “Voor niet merk-gebonden activiteiten kunnen we nu de naam Emil Frey gebruiken”, zegt bestuursvoorzitter Simon Luijckx. “De naamswijziging is de laatste stap in het integratieproces.”

Het in 1924 opgerichte Emil Frey is een van de grootste automotive retailers ter wereld en realiseerde in 2018 een omzet van ruim 11 miljard euro.

In Nederland is het bedrijf de derde grootste dealerholding. Het bedrijf voert 13 merken en verkocht vorig jaar ruim 33 duizend auto’s (nieuw en gebruikt). 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.