Emil Frey opent Noordelijke Mitsubishi-dealervestigingen

Mitsubishi • Het bedrijf is op drie plekken actief geworden als Mitsubishi-dealer.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Mitsubishi is alliantiepartner van Renault. (Foto: Shutterstock)

Emil Frey Nederland is in Groningen, Leeuwarden en Emmen van start gegaan als Mitsubishi-dealer. Dat bevestigt het bedrijf aan Automotive.

In Groningen is het dealerschap toegevoegd aan het Renault-pand van dochterbedrijf Terwolde. In Groningen was Van Veldhuizen dealer van het merk. Het bedrijf is op 1 juli gestopt als dealer in Groningen en heeft zijn pand verhuurd aan Virena (Kia). Met ingang van juli is het bedrijf verder gegaan als erkend reparateur van Mitsubishi in zijn vestiging in Zuidlaren.

Terwolde is met ingang van juli ook Mitsubishi-dealer voor het verzorgingsgebied Emmen.

In Leeuwarden wordt een nieuwe vestiging gebouwd voor Renault en Nissan en daar zal ook Mitsubishi aan toe worden gevoegd. In Leeuwarden is ABD het dochterbedrijf van Emil Frey. Het rayon Leeuwarden behoorde toe aan Auto de Boer, dat vanuit Franeker wel operationeel blijft als Mitsubishi-dealer.

Het Zwitserse bedrijf is in meerdere Europese landen importeur- of dealer van het merk. In Nederland zal het naar verwachting zijn Mitsubishi-activiteiten nog verder uitbreiden. De alliantiepartners Renault, Nissan en Mitsubishi gaan de komende jaren hun samenwerking intensiveren, daarbij wordt er naar gestreefd om de alliantiemerken te clusteren bij dealers.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Emil Frey opent Noordelijke Mitsubishi-dealervestigingen | Automotive Online

Emil Frey opent Noordelijke Mitsubishi-dealervestigingen

Mitsubishi • Het bedrijf is op drie plekken actief geworden als Mitsubishi-dealer.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Mitsubishi is alliantiepartner van Renault. (Foto: Shutterstock)

Emil Frey Nederland is in Groningen, Leeuwarden en Emmen van start gegaan als Mitsubishi-dealer. Dat bevestigt het bedrijf aan Automotive.

In Groningen is het dealerschap toegevoegd aan het Renault-pand van dochterbedrijf Terwolde. In Groningen was Van Veldhuizen dealer van het merk. Het bedrijf is op 1 juli gestopt als dealer in Groningen en heeft zijn pand verhuurd aan Virena (Kia). Met ingang van juli is het bedrijf verder gegaan als erkend reparateur van Mitsubishi in zijn vestiging in Zuidlaren.

Terwolde is met ingang van juli ook Mitsubishi-dealer voor het verzorgingsgebied Emmen.

In Leeuwarden wordt een nieuwe vestiging gebouwd voor Renault en Nissan en daar zal ook Mitsubishi aan toe worden gevoegd. In Leeuwarden is ABD het dochterbedrijf van Emil Frey. Het rayon Leeuwarden behoorde toe aan Auto de Boer, dat vanuit Franeker wel operationeel blijft als Mitsubishi-dealer.

Het Zwitserse bedrijf is in meerdere Europese landen importeur- of dealer van het merk. In Nederland zal het naar verwachting zijn Mitsubishi-activiteiten nog verder uitbreiden. De alliantiepartners Renault, Nissan en Mitsubishi gaan de komende jaren hun samenwerking intensiveren, daarbij wordt er naar gestreefd om de alliantiemerken te clusteren bij dealers.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.