Dealerdivisie drukt kwartaalwinst Stern

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
'Extreem' ziekteverzuim drukt winst dealerdivisie Stern.

De omzet van dealerholding Stern Groep daalde over het eerste kwartaal van dit jaar met 1,7 procent naar 308 miljoen euro. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend. De nettowinst kwam uit op 3,1 miljoen (-29%). De dealertak van Stern drukten de resultaten, mede door “extreem’ ziekteverzuim”. Het marktaandeel bleef gelijk. “Voor Dealergroep Stern en Stern Car Services is 2018 een uitdagend jaar”, stelt topman Henk van der Kwast. “De verkoop van nieuwe auto’s op de Nederlandse markt ondervindt in de loop van dit jaar de gevolgen van prijswijzigingen als gevolg van de invoering van nieuwe internationale emissietesten (WLTP). Welke invloed dat precies zal hebben op de verkoopaantallen en de marge is nog onduidelijk, maar biedt bij slim inkopen wel kansen.” Lees hier het profiel over Stern: de vogel eet tot hij gegeten wordt.

De leasedivisie groeide harder dan verwacht en de verliezen bij Mango Mobility namen af. De bedrijfskosten namen licht toe door cao-invloeden, alsmede door toegenomen volume in alle bedrijven waarvoor meer directe werknemers zijn ingezet.

Vestigingen sluiten

Stern blijft optimistisch over de resultaatontwikkeling.De margeval van 2017 bij Dealergroep Stern zal in 2018 gedeeltelijk herstellen, denkt het bedrijf. Het rendement bij Stern Mobility Solutions kan verder verbeteren door voortgaande groei van de leaseportefeuille, betere resultaten bij Stern Rent en een duidelijk lager verlies bij Mango Mobility, schrijft het bedrijf. Lees hier een uitgebreid interview met Stern-topman Henk van der Kwast over 25 jaar Stern.

Door de groei van Stern Parts en Stern Point zijn ook de resultaten bij schade- en aftersalesdivisie Stern Car Services beter zijn dan in 2017. Het bedrijf voorziet verder een gezonde groei van merk-erkend schadeherstel voor vooral verzekeraars en door de volledige integratie van Stern Tec in Stern Point. “De directie verwacht op basis van de onveranderd goede economische ontwikkelingen, marge herstel bij Dealergroep Stern, voortgaande groei bij Stern Mobility Solutions en bij Stern Car Services en de implementatie van Fast Forward dat de resultaten de komende jaren sterk zullen verbeteren. Het sluiten van meer dealervestigingen wordt onderzocht, daar ligt extra potentieel”, aldus Stern.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Dealerdivisie drukt kwartaalwinst Stern | Automotive Online

Dealerdivisie drukt kwartaalwinst Stern

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
'Extreem' ziekteverzuim drukt winst dealerdivisie Stern.

De omzet van dealerholding Stern Groep daalde over het eerste kwartaal van dit jaar met 1,7 procent naar 308 miljoen euro. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend. De nettowinst kwam uit op 3,1 miljoen (-29%). De dealertak van Stern drukten de resultaten, mede door “extreem’ ziekteverzuim”. Het marktaandeel bleef gelijk. “Voor Dealergroep Stern en Stern Car Services is 2018 een uitdagend jaar”, stelt topman Henk van der Kwast. “De verkoop van nieuwe auto’s op de Nederlandse markt ondervindt in de loop van dit jaar de gevolgen van prijswijzigingen als gevolg van de invoering van nieuwe internationale emissietesten (WLTP). Welke invloed dat precies zal hebben op de verkoopaantallen en de marge is nog onduidelijk, maar biedt bij slim inkopen wel kansen.” Lees hier het profiel over Stern: de vogel eet tot hij gegeten wordt.

De leasedivisie groeide harder dan verwacht en de verliezen bij Mango Mobility namen af. De bedrijfskosten namen licht toe door cao-invloeden, alsmede door toegenomen volume in alle bedrijven waarvoor meer directe werknemers zijn ingezet.

Vestigingen sluiten

Stern blijft optimistisch over de resultaatontwikkeling.De margeval van 2017 bij Dealergroep Stern zal in 2018 gedeeltelijk herstellen, denkt het bedrijf. Het rendement bij Stern Mobility Solutions kan verder verbeteren door voortgaande groei van de leaseportefeuille, betere resultaten bij Stern Rent en een duidelijk lager verlies bij Mango Mobility, schrijft het bedrijf. Lees hier een uitgebreid interview met Stern-topman Henk van der Kwast over 25 jaar Stern.

Door de groei van Stern Parts en Stern Point zijn ook de resultaten bij schade- en aftersalesdivisie Stern Car Services beter zijn dan in 2017. Het bedrijf voorziet verder een gezonde groei van merk-erkend schadeherstel voor vooral verzekeraars en door de volledige integratie van Stern Tec in Stern Point. “De directie verwacht op basis van de onveranderd goede economische ontwikkelingen, marge herstel bij Dealergroep Stern, voortgaande groei bij Stern Mobility Solutions en bij Stern Car Services en de implementatie van Fast Forward dat de resultaten de komende jaren sterk zullen verbeteren. Het sluiten van meer dealervestigingen wordt onderzocht, daar ligt extra potentieel”, aldus Stern.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.