Miljoen Chinese Audi’s en Mercedessen terug naar de dealer

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Audi City in Beijing

Dit meldt Automobilwoche.de.

Oververhitting

Bij Mercedes gaat het om bijna 400 duizend auto’s van verschillende modellen, waarvan het grootste deel in China werd gebouwd tussen mei 2015 en februari 2017. Het probleem is de mogelijke oververhitting van de ontsteking en daarmee verbonden brandgevaar. Begin deze maand riep Mercedes-Benz in Nederland 22 duizend auto’s terug, maar daarbij ging het om een ander probleem dan bij de Chinese wagens, aldus woordvoerder Huub Dubbelman van Daimler. Lees hier ons artikel over recallmarketing uit oktober 2016.

Airbags

Bij Audi gaat het in China om ruim 570 duizend Audi’s Q5 en SQ5, gebouwd tussen juni 2010 en augustus 2016. Hierbij treedt soms lekkage op van het zonnedak, die in extreme gevallen leidt tot problemen met de airbag. Hier betreft het bijna uitsluitend in China gebouwde auto’s. In januari was er in de Verenigde Staten sprake van een massale terugroepactie van bijna 600 duizend Audi’s, ook vanwege problemen met de airbags. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Miljoen Chinese Audi’s en Mercedessen terug naar de dealer | Automotive Online

Miljoen Chinese Audi’s en Mercedessen terug naar de dealer

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Audi City in Beijing

Dit meldt Automobilwoche.de.

Oververhitting

Bij Mercedes gaat het om bijna 400 duizend auto’s van verschillende modellen, waarvan het grootste deel in China werd gebouwd tussen mei 2015 en februari 2017. Het probleem is de mogelijke oververhitting van de ontsteking en daarmee verbonden brandgevaar. Begin deze maand riep Mercedes-Benz in Nederland 22 duizend auto’s terug, maar daarbij ging het om een ander probleem dan bij de Chinese wagens, aldus woordvoerder Huub Dubbelman van Daimler. Lees hier ons artikel over recallmarketing uit oktober 2016.

Airbags

Bij Audi gaat het in China om ruim 570 duizend Audi’s Q5 en SQ5, gebouwd tussen juni 2010 en augustus 2016. Hierbij treedt soms lekkage op van het zonnedak, die in extreme gevallen leidt tot problemen met de airbag. Hier betreft het bijna uitsluitend in China gebouwde auto’s. In januari was er in de Verenigde Staten sprake van een massale terugroepactie van bijna 600 duizend Audi’s, ook vanwege problemen met de airbags. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.