Ford roept 634 duizend suv’s terug om brandgevaar

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De Ford Bronco. (Foto: Ford)

De Amerikaanse autofabrikant Ford Motor roept wereldwijd 634 duizend suv’s terug vanwege brandgevaar. De auto’s moeten terug naar de garage omdat de benzine-injectoren mogelijk gescheurd zijn, maakte het concern bekend. Daardoor kan benzinelekkage ontstaan, waardoor de auto in brand kan vliegen.

Het gaat om de modellen Bronco Sport en Escape met driecilinder 1.5 liter motor. De auto’s zijn gebouwd sinds 2020. Ze zijn niet in Nederland verkocht.

Een van de eerste signalen van een gescheurde injector is een sterke benzinelucht. Ford heeft inmiddels twintig meldingen van branden ontvangen door het euvel. In drie gevallen vlogen ook nabijgelegen gebouwen in brand, meldt het ANP.

Eerder dit jaar noopte transmissieproblemen Ford tot een miljoenenrecall.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Ford roept 634 duizend suv’s terug om brandgevaar | Automotive Online

Ford roept 634 duizend suv’s terug om brandgevaar

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De Ford Bronco. (Foto: Ford)

De Amerikaanse autofabrikant Ford Motor roept wereldwijd 634 duizend suv’s terug vanwege brandgevaar. De auto’s moeten terug naar de garage omdat de benzine-injectoren mogelijk gescheurd zijn, maakte het concern bekend. Daardoor kan benzinelekkage ontstaan, waardoor de auto in brand kan vliegen.

Het gaat om de modellen Bronco Sport en Escape met driecilinder 1.5 liter motor. De auto’s zijn gebouwd sinds 2020. Ze zijn niet in Nederland verkocht.

Een van de eerste signalen van een gescheurde injector is een sterke benzinelucht. Ford heeft inmiddels twintig meldingen van branden ontvangen door het euvel. In drie gevallen vlogen ook nabijgelegen gebouwen in brand, meldt het ANP.

Eerder dit jaar noopte transmissieproblemen Ford tot een miljoenenrecall.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.