‘Hardenberg aast op Tesla’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Burgemeester Peter Snijders van gemeente Hardenberg heeft in zijn nieuwjaarstoespraak gezegd de nieuwe fabriek graag naar zijn gemeente te halen, zo meldt de regionale krant. Dit zal in samenwerking met Coevorden, Emmen en Hoogeveen zijn, eventueel in samenwerking met enkele Duitse buurgemeenten. Snijders haalde in zijn toespraak het arbeidsproject Vierkant voor Werk aan, waarbij werklozen weer aan een baan worden geholpen. Voor dit project is 12 miljoen euro subsidiegeld beschikbaar.

Tesla is in Nederland al gevestigd in Tilburg en maakte vorig jaar bekend een accufabriek in Europa te willen bouwen. Ook VDL Nedcar zou hier oren naar hebben.

Aflevering pakt lager uit

Tesla kan nog wel wat productiecapaciteit gebruiken. Het bedrijf meldt vandaag dat de doelstelling voor afgelopen jaar, de aflevering van 80 duizend Models S en X, niet is gehaald. Er werden in totaal 76.280 exemplaren afgeleverd. Begin 2016 liep de autobouwer al vertraging op met de bouw van Model X, door een tekort aan onderdelen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

‘Hardenberg aast op Tesla’ | Automotive Online

‘Hardenberg aast op Tesla’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Burgemeester Peter Snijders van gemeente Hardenberg heeft in zijn nieuwjaarstoespraak gezegd de nieuwe fabriek graag naar zijn gemeente te halen, zo meldt de regionale krant. Dit zal in samenwerking met Coevorden, Emmen en Hoogeveen zijn, eventueel in samenwerking met enkele Duitse buurgemeenten. Snijders haalde in zijn toespraak het arbeidsproject Vierkant voor Werk aan, waarbij werklozen weer aan een baan worden geholpen. Voor dit project is 12 miljoen euro subsidiegeld beschikbaar.

Tesla is in Nederland al gevestigd in Tilburg en maakte vorig jaar bekend een accufabriek in Europa te willen bouwen. Ook VDL Nedcar zou hier oren naar hebben.

Aflevering pakt lager uit

Tesla kan nog wel wat productiecapaciteit gebruiken. Het bedrijf meldt vandaag dat de doelstelling voor afgelopen jaar, de aflevering van 80 duizend Models S en X, niet is gehaald. Er werden in totaal 76.280 exemplaren afgeleverd. Begin 2016 liep de autobouwer al vertraging op met de bouw van Model X, door een tekort aan onderdelen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.