Erkend Duurzaam plust Van Mossel en Amega Groep

Redactie Redactie

De bedrijven hebben audits gehad, waarbij is aangetoond dat zij voldoen aan de randvoorwaarden. Daarnaast is er in de audits gekeken naar aantoonbare CO2-reductie en kostenreductie op afval en energie.

Erkend Duurzaam is een initiatief van de Stichting Instituut voor Duurzame Mobiliteit (Ivdm). De doelstelling van het plus-label is dat in 2020 er 20 procent minder CO2 wordt verbruikt, zoals is opgenomen in de EED-richtlijn. “Uiteindelijk worden deze richtlijnen omgezet in Nederlandse wetgeving en moeten alle bedrijven hieraan voldoen”, aldus Martijn Boelhouwer, woordvoerder van Ivdm.

In Nederland zijn inmiddels 1.750 Erkend Duurzaam certificaten aan bedrijven uitgedeeld. Naast Erkend Duurzaam is er ook het label Duurzaam Repareren. Beide labels zijn in gesprek over mogelijke samenwerking

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.