Gefco scherpt beveiliging aan na airbagroof

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

De inbraak werd maandagmorgen gemeld door Gefco. De politie vermoedt dat criminelen het hele weekend bezig zijn geweest om auto’s open te breken en de airbags te verwijderen. Zowel Gefco als de politie zijn een onderzoek gestart en zoeken getuigen.

“Er zit niets anders op dan opnieuw naar onze beveiligingssystemen te kijken”, zegt Gefco Benelux-directeur Will Walravens. “We moeten investeren in nog geavanceerdere techniek dan we nu al hebben. Maar daarbij is de grootste zorg dat het ook werkbaar blijft voor ons personeel.” 

Bij het inmiddels Russische Gefco Benelux worden nieuwe auto’s van onder meer PSA per trein aangevoerd, opgeslagen en later per vrachtwagen vervoerd naar dealerbedrijven.

Hoewel de diefstal van auto’s daalt neemt die van onderdelen juist toe. Criminele bendes, veelal afkomstig uit Midden- en Oost-Europa, gaan steeds professioneler te werk en bezorgen de branche een miljoenenschade met de diefstal van onder meer airbags, velgen en navigatiesystemen.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Gefco scherpt beveiliging aan na airbagroof | Automotive Online

Gefco scherpt beveiliging aan na airbagroof

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

De inbraak werd maandagmorgen gemeld door Gefco. De politie vermoedt dat criminelen het hele weekend bezig zijn geweest om auto’s open te breken en de airbags te verwijderen. Zowel Gefco als de politie zijn een onderzoek gestart en zoeken getuigen.

“Er zit niets anders op dan opnieuw naar onze beveiligingssystemen te kijken”, zegt Gefco Benelux-directeur Will Walravens. “We moeten investeren in nog geavanceerdere techniek dan we nu al hebben. Maar daarbij is de grootste zorg dat het ook werkbaar blijft voor ons personeel.” 

Bij het inmiddels Russische Gefco Benelux worden nieuwe auto’s van onder meer PSA per trein aangevoerd, opgeslagen en later per vrachtwagen vervoerd naar dealerbedrijven.

Hoewel de diefstal van auto’s daalt neemt die van onderdelen juist toe. Criminele bendes, veelal afkomstig uit Midden- en Oost-Europa, gaan steeds professioneler te werk en bezorgen de branche een miljoenenschade met de diefstal van onder meer airbags, velgen en navigatiesystemen.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.