Opel draait na vijf jaar weer break-even

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Opel-fabrikant boekte een ebit-resultaat dat 200 miljoen dollar (177,4 mln euro) hoger lag dan in het eerste kwartaal van 2015. Dat maakte General Motors gisteren bekend. Het concern GM in zijn totaliteit boekte 2,7 miljard dollar winst (2,4 mld euro), 600 miljoen (532 mln euro) meer dan vorig jaar. 

GM Europe verkocht 293 duizend voertuigen, 25 duizend meer dan vorig jaar. Volgens de fabrikant is dit deels te danken aan de nieuwe Opel Astra, die dit jaar is verkozen tot Auto van het Jaar. Ook in ons land nemen de Opel-verkopen toe, zo was het merk zelfs de nummer 1 in maart. De omzet van GME bedroeg 4,7 miljard dollar. 

Comeback
General Motors klimt op uit een diep dal: in 2009 ging de Amerikaanse fabrikant failliet. Vorig jaar behaalde Opel het grootste marktaandeel in vier jaar en het merk hoopt de break-even trend van het eerste kwartaal door te kunnen trekken tot jaareinde.

Lid van de Raad van Bestuur bij Opel, Johan Willems, is een van de key note speakers op het Nationaal Automotive Congres op 19 mei in Philharmonie in Haarlem. Daar zal hij onder meer vertellen over de roerige afgelopen jaren van Opel. 

Kijk hier voor meer informatie en om u in te schrijven voor het congres. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.