Winstgevend Broekhuis stopt met Hyundai

Redactie Redactie
• Laatste update:

Eind januari werd Broekhuis uitgeroepen tot Innovam-RDC Automotive Company of the Year.

In 2015 bedroeg het aantal verkochte nieuwe personenauto’s bij de Broekhuis groep 12.340 stuks (+26%). Een groei die grotendeels te danken was aan de bijtellingtopper Peugeot 308. Als gevolg van de fiscaal gedreven eindsprint bedroeg de voorraadwaarde van nieuwe auto’s per 31 december 2015 85 miljoen euro, 34 miljoen euro meer dan eind 2014. Voor 90 procent van de extra voorraad bestond eind 2015 al een klantenorder.

Voor komend jaar verwacht het bedrijf een fors lagere markt van 380 duizend nieuwverkopen. Mede hierdoor denkt Broekhuis dat de winst zakt naar het niveau van 2014.

Andere regio`s
Het bedrijf neemt afscheid van Hyundai (dat voert het alleen nog in Almere, vorig jaar werd de Hyundai-vestiging in Naarden geruild voor Opel-vestigingen van PGA Nederland), maar blijft streven naar groei, zowel autonoom als door acquisities. “De onderneming beschikt zowel over de financieringsmogelijkheden als de organisatie om een dergelijke groei te realiseren”, aldus de directie in het jaarverslag.

Binnen Nederland is Broekhuis nu actief in Midden-, Oost- en Noord-Nederland. Maar dat zou kunnen veranderen. “Kijkend naar de doelstelling van de onderneming staat een heroverweging van de regio’s waarin Broekhuis actief is, op de agenda.”

Lees het jaarverslag van Broekhuis hier.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Winstgevend Broekhuis stopt met Hyundai | Automotive Online

Winstgevend Broekhuis stopt met Hyundai

Redactie Redactie
• Laatste update:

Eind januari werd Broekhuis uitgeroepen tot Innovam-RDC Automotive Company of the Year.

In 2015 bedroeg het aantal verkochte nieuwe personenauto’s bij de Broekhuis groep 12.340 stuks (+26%). Een groei die grotendeels te danken was aan de bijtellingtopper Peugeot 308. Als gevolg van de fiscaal gedreven eindsprint bedroeg de voorraadwaarde van nieuwe auto’s per 31 december 2015 85 miljoen euro, 34 miljoen euro meer dan eind 2014. Voor 90 procent van de extra voorraad bestond eind 2015 al een klantenorder.

Voor komend jaar verwacht het bedrijf een fors lagere markt van 380 duizend nieuwverkopen. Mede hierdoor denkt Broekhuis dat de winst zakt naar het niveau van 2014.

Andere regio`s
Het bedrijf neemt afscheid van Hyundai (dat voert het alleen nog in Almere, vorig jaar werd de Hyundai-vestiging in Naarden geruild voor Opel-vestigingen van PGA Nederland), maar blijft streven naar groei, zowel autonoom als door acquisities. “De onderneming beschikt zowel over de financieringsmogelijkheden als de organisatie om een dergelijke groei te realiseren”, aldus de directie in het jaarverslag.

Binnen Nederland is Broekhuis nu actief in Midden-, Oost- en Noord-Nederland. Maar dat zou kunnen veranderen. “Kijkend naar de doelstelling van de onderneming staat een heroverweging van de regio’s waarin Broekhuis actief is, op de agenda.”

Lees het jaarverslag van Broekhuis hier.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.