Van der Kwast: Stern in de markt voor Care

Redactie Redactie
• Laatste update:

Uit de jaarcijfers van Stern blijkt dat het bedrijf een aantal ruime voorzieningen heeft getroffen, onder meer voor restwaardeverlies door dieselgate. “We hebben schoon schip gemaakt”, zegt Van der Kwast. De voorziening voor dieselgate is fors: 1,6 miljoen euro. “In het geval van dieselgate moeten we er rekening mee houden dat de restwaarde van onze vloot daalt als gevolg van acties door het VW-concern. Denk aan prijsacties om consumentenvertrouwen terug te winnen. Het betreft geen reservering voor mogelijke operationele kosten.”

Ook de voorziening voor de mogelijk ongunstige uitkomst van de pensioen-rechtszaak tussen Bovag en PMT is zo ruim mogelijk genomen. “Maar dat neemt niet weg dat een verlies van deze zaak ons, of eigenlijk alle dealers, veel geld kan gaan kosten. Overigens heb ik veel vertrouwen in een goede afloop.”

Van der Kwast is zeer tevreden over de jaarcijfers: het bedrijf noteerde een recordwinst. Vooral het herstel van Ford doet hem deugd. “We hebben in 2014 hard ingegrepen bij onze Ford-divisie. Dat heeft pijn gedaan. Maar ondanks dat Ford het lastig heeft, realiseren we wel weer een redelijk resultaat.”

Het meest enthousiast is Van der Kwast over de lease-activiteiten. “We groeien hard, en volledig autonoom. Dat gaat prachtig.” Het kopen van leasemaatschappijen ziet hij niet zitten. “Er worden er momenteel veel verkocht en daar wordt erg veel goodwill voor betaald. Ik groei dan liever autonoom. Al sluit ik niet uit dat er ooit een mooie fusiepartner voorbij komt, maar daar is vooralsnog geen sprake van.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Van der Kwast: Stern in de markt voor Care | Automotive Online

Van der Kwast: Stern in de markt voor Care

Redactie Redactie
• Laatste update:

Uit de jaarcijfers van Stern blijkt dat het bedrijf een aantal ruime voorzieningen heeft getroffen, onder meer voor restwaardeverlies door dieselgate. “We hebben schoon schip gemaakt”, zegt Van der Kwast. De voorziening voor dieselgate is fors: 1,6 miljoen euro. “In het geval van dieselgate moeten we er rekening mee houden dat de restwaarde van onze vloot daalt als gevolg van acties door het VW-concern. Denk aan prijsacties om consumentenvertrouwen terug te winnen. Het betreft geen reservering voor mogelijke operationele kosten.”

Ook de voorziening voor de mogelijk ongunstige uitkomst van de pensioen-rechtszaak tussen Bovag en PMT is zo ruim mogelijk genomen. “Maar dat neemt niet weg dat een verlies van deze zaak ons, of eigenlijk alle dealers, veel geld kan gaan kosten. Overigens heb ik veel vertrouwen in een goede afloop.”

Van der Kwast is zeer tevreden over de jaarcijfers: het bedrijf noteerde een recordwinst. Vooral het herstel van Ford doet hem deugd. “We hebben in 2014 hard ingegrepen bij onze Ford-divisie. Dat heeft pijn gedaan. Maar ondanks dat Ford het lastig heeft, realiseren we wel weer een redelijk resultaat.”

Het meest enthousiast is Van der Kwast over de lease-activiteiten. “We groeien hard, en volledig autonoom. Dat gaat prachtig.” Het kopen van leasemaatschappijen ziet hij niet zitten. “Er worden er momenteel veel verkocht en daar wordt erg veel goodwill voor betaald. Ik groei dan liever autonoom. Al sluit ik niet uit dat er ooit een mooie fusiepartner voorbij komt, maar daar is vooralsnog geen sprake van.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.