Winst Stern vliegt naar recordhoogte

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Stern zojuist. Het bedrijf keert per aandeel een euro dividend uit.

Het marktaandeel van Stern in de personenautomarkt nam toe van 5 naar 5,4 procent. Bij de bestellers steeg het aandeel van 7,7 naar 8,7 procent. De leaseportefeuille groeide met 24 procent naar 9.045 auto`s.

Schade bij onderhoud
Stern Mobility Services (onder andere schadeherstel, universeel onderhoud en autoverhuur) realiseerde een verlies van 1,9 miljoen euro. Onder andere eenmalige kosten voor structuuraanpassingen bij Mango Mobility en Sternpoint zijn hier de oorzaak van. Wel is het resultaat beter dan in 2014. 

Stern meldt dat de resultaten de komende jaren geleidelijk verder kunnen verbeteren door lagere holdingkosten en rentelasten, de groeiende bijdrage van Stern Financial Services (leasing) en de verbeteringen en integratievoordelen bij Stern Mobility Services, waar Sternpoint en Stern Schade in elkaar opgaan. Al houdt het concern een slag om de arm, het sluit “tijdelijke setbacks en plotselinge pieken door overheidsingrepen” niet uit.

Voorzieningen
Stern meldt twee voorzieningen te hebben opgenomen. Eentje van 1,6 miljoen euro in verband met Dieselgate en een van 1,1 miljoen euro in verband met een mogelijke ongunstige uitspraak in de rechtszaak tussen Bovag en pensioenfonds PMT. Indien Bovag in het ongelijk wordt gesteld, bestaat de kans dat de verdeling van het werkgevers- en werknemersdeel van de pensioenpremies met terugwerkende kracht tot begin 2015 wordt aangepast.

Topman Henk van der Kwast komt op het Nationaal Automotive Congres meer vertellen over de strategie van Stern om van een grote dealerholding naar een mobiliteitsconcern te groeien.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Winst Stern vliegt naar recordhoogte | Automotive Online

Winst Stern vliegt naar recordhoogte

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Stern zojuist. Het bedrijf keert per aandeel een euro dividend uit.

Het marktaandeel van Stern in de personenautomarkt nam toe van 5 naar 5,4 procent. Bij de bestellers steeg het aandeel van 7,7 naar 8,7 procent. De leaseportefeuille groeide met 24 procent naar 9.045 auto`s.

Schade bij onderhoud
Stern Mobility Services (onder andere schadeherstel, universeel onderhoud en autoverhuur) realiseerde een verlies van 1,9 miljoen euro. Onder andere eenmalige kosten voor structuuraanpassingen bij Mango Mobility en Sternpoint zijn hier de oorzaak van. Wel is het resultaat beter dan in 2014. 

Stern meldt dat de resultaten de komende jaren geleidelijk verder kunnen verbeteren door lagere holdingkosten en rentelasten, de groeiende bijdrage van Stern Financial Services (leasing) en de verbeteringen en integratievoordelen bij Stern Mobility Services, waar Sternpoint en Stern Schade in elkaar opgaan. Al houdt het concern een slag om de arm, het sluit “tijdelijke setbacks en plotselinge pieken door overheidsingrepen” niet uit.

Voorzieningen
Stern meldt twee voorzieningen te hebben opgenomen. Eentje van 1,6 miljoen euro in verband met Dieselgate en een van 1,1 miljoen euro in verband met een mogelijke ongunstige uitspraak in de rechtszaak tussen Bovag en pensioenfonds PMT. Indien Bovag in het ongelijk wordt gesteld, bestaat de kans dat de verdeling van het werkgevers- en werknemersdeel van de pensioenpremies met terugwerkende kracht tot begin 2015 wordt aangepast.

Topman Henk van der Kwast komt op het Nationaal Automotive Congres meer vertellen over de strategie van Stern om van een grote dealerholding naar een mobiliteitsconcern te groeien.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.