RDW verleent Tesla typegoedkeuring voor ‘Autopilot’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt de RDW vandaag. 

Met het `Autopilot` systeem wordt de bestuurder gecorrigeerd en ondersteund met sturen, zoals bij het parkeren en om binnen de belijning van de weg te blijven. Bij hogere snelheden moet de bestuurder de handen aan het stuur houden. De bestuurder blijft daarbij de baas over de auto, conform de huidige Europese regelgeving, aldus de RDW.

Een typegoedkeuring bestaat uit zo`n 50 verschillende deelcertificaten. Een wijziging, bijvoorbeeld in de software, moet vóór invoering door een typegoedkeuringsinstantie worden beoordeeld. In het geval van Tesla is dat de RDW.

Tesla opende recentelijk een tweede productiefaciliteit in Tilburg

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

RDW verleent Tesla typegoedkeuring voor ‘Autopilot’ | Automotive Online

RDW verleent Tesla typegoedkeuring voor ‘Autopilot’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt de RDW vandaag. 

Met het `Autopilot` systeem wordt de bestuurder gecorrigeerd en ondersteund met sturen, zoals bij het parkeren en om binnen de belijning van de weg te blijven. Bij hogere snelheden moet de bestuurder de handen aan het stuur houden. De bestuurder blijft daarbij de baas over de auto, conform de huidige Europese regelgeving, aldus de RDW.

Een typegoedkeuring bestaat uit zo`n 50 verschillende deelcertificaten. Een wijziging, bijvoorbeeld in de software, moet vóór invoering door een typegoedkeuringsinstantie worden beoordeeld. In het geval van Tesla is dat de RDW.

Tesla opende recentelijk een tweede productiefaciliteit in Tilburg

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.