Dealers: meer apk’s, minder rendement

Redactie Redactie
• Laatste update:

Van alle dealers maakt 56% verlies (alleen op basis van het derde kwartaal is dit zelfs 68%). Vijftien procent realiseert tot en met q3 een rendement van boven de twee procent.

Er zijn wel een paar lichtpuntjes te vinden in de branchebarometer. Zo voerden dealers in 2014 4,1% meer apk-keuringen uit dan in 2013. Ook op occasions werd dit jaar vier procent meer omzet gerealiseerd dan vorig jaar, de brutowinst op occasions steeg daardoor met 11%. Verder zijn ook de kosten onder controle. De indirecte, garantie- en huisvestingskosten daalden. 

De omzet daalde echter net iets meer, voornamlijk als gevolg van de lage nieuwverkoop. Er werd 8% minder omzet behaald bij de verkoop van nieuwe auto`s, zowel de totale afzet als gemiddelde prijs daalden.

De werkplaatsomzet daalde 1,4 procent. De gefactureerde uren per monteur zijn stabiel. Het magazijn heeft in 2014 3,0 procent minder omzet gegenereerd dan in 2013. Het absorptievermogen (de mate waarin aftersales de totale kosten dekt) daalde in 2014 2 procentpunten tot 66. Idealiter bedraagt het absorptievermogen rond de 80.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Dealers: meer apk’s, minder rendement | Automotive Online

Dealers: meer apk’s, minder rendement

Redactie Redactie
• Laatste update:

Van alle dealers maakt 56% verlies (alleen op basis van het derde kwartaal is dit zelfs 68%). Vijftien procent realiseert tot en met q3 een rendement van boven de twee procent.

Er zijn wel een paar lichtpuntjes te vinden in de branchebarometer. Zo voerden dealers in 2014 4,1% meer apk-keuringen uit dan in 2013. Ook op occasions werd dit jaar vier procent meer omzet gerealiseerd dan vorig jaar, de brutowinst op occasions steeg daardoor met 11%. Verder zijn ook de kosten onder controle. De indirecte, garantie- en huisvestingskosten daalden. 

De omzet daalde echter net iets meer, voornamlijk als gevolg van de lage nieuwverkoop. Er werd 8% minder omzet behaald bij de verkoop van nieuwe auto`s, zowel de totale afzet als gemiddelde prijs daalden.

De werkplaatsomzet daalde 1,4 procent. De gefactureerde uren per monteur zijn stabiel. Het magazijn heeft in 2014 3,0 procent minder omzet gegenereerd dan in 2013. Het absorptievermogen (de mate waarin aftersales de totale kosten dekt) daalde in 2014 2 procentpunten tot 66. Idealiter bedraagt het absorptievermogen rond de 80.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.