Cecra boekt morele overwinning op fabrikanten

Redactie Redactie
• Laatste update:

In Cars 2020 is onder meer opgenomen dat er een uitgebreide code of conduct moet komen tussen fabrikanten en dealers. Daarin moeten onder meer afspraken opgenomen zijn over de mogelijkheid tot bestuursoverdracht, multimerk en compensatie bij niet-gerechtvaardige opzeggingen.

Voor de dealerverenigingen, die al tijden bij de EC aandringen op meer bescherming, is dit een opsteker. “Het is een belangrijkste stap in de discussie tussen ons en Acea. Acea moet nu stappen ondernemen. Voorheen liet Acea dergelijke afspraken over aan de leden. Maar in Cars 2020 zijn ook hoofdstukken opgenomen die gunstig zijn voor Acea, dus ze hebben wel belang bij de uitvoering van het rapport”, aldus Koopmans.

Er zijn geen sancties verbonden aan de afspraken zoals opgenomen in Cars 2020. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Cecra boekt morele overwinning op fabrikanten | Automotive Online

Cecra boekt morele overwinning op fabrikanten

Redactie Redactie
• Laatste update:

In Cars 2020 is onder meer opgenomen dat er een uitgebreide code of conduct moet komen tussen fabrikanten en dealers. Daarin moeten onder meer afspraken opgenomen zijn over de mogelijkheid tot bestuursoverdracht, multimerk en compensatie bij niet-gerechtvaardige opzeggingen.

Voor de dealerverenigingen, die al tijden bij de EC aandringen op meer bescherming, is dit een opsteker. “Het is een belangrijkste stap in de discussie tussen ons en Acea. Acea moet nu stappen ondernemen. Voorheen liet Acea dergelijke afspraken over aan de leden. Maar in Cars 2020 zijn ook hoofdstukken opgenomen die gunstig zijn voor Acea, dus ze hebben wel belang bij de uitvoering van het rapport”, aldus Koopmans.

Er zijn geen sancties verbonden aan de afspraken zoals opgenomen in Cars 2020. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.