Fusie Mercedes-tak Stern en Pouw rond

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het nieuwe fusiebedrijf ie een van de grootste Mercedes-dealerbedrijven van Nederland. De Mercedes-tak van Stern, Stern Auto, zette in 2012 218 miljoen euro om en had 416 werknemers (376 fte’s) in dienst. Pouw Stemerdink realiseerde in 2012 een omzet van 42 miljoen en had 48 werknemers (37 fte’s) in dienst.

De vestiging van Stern Ede is geïntegreerd in die van Pouw Stemerdink in Veenendaal. Arnoud Zuijdendorp krijgt de leiding over de fusie-onderneming.

Bekijk hier een promofilmpje van de fusie.

Fusie
De fusiebesprekingen verlopen constructief meldt Stern. Binnen enkele maanden worden mededelingen verwacht. In de markt gonst het momenteel van de geruchten over de (on)mogelijkheden van de fusie en de financiële positie van de bedrijven, waarvan die van Pouw in het bijzonder. Pouw maakte gisteren bekend dat het in 2012 op een omzet van 386 miljoen euro (2011: 294 miljoen) een winst maakte van iets minder dan een miljoen euro. In 2011 bedroeg de winst nog ruim vier miljoen euro. Stern maakt eerder bekend dat het in het derde kwartaal een bescheiden winst boekte

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Fusie Mercedes-tak Stern en Pouw rond | Automotive Online

Fusie Mercedes-tak Stern en Pouw rond

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het nieuwe fusiebedrijf ie een van de grootste Mercedes-dealerbedrijven van Nederland. De Mercedes-tak van Stern, Stern Auto, zette in 2012 218 miljoen euro om en had 416 werknemers (376 fte’s) in dienst. Pouw Stemerdink realiseerde in 2012 een omzet van 42 miljoen en had 48 werknemers (37 fte’s) in dienst.

De vestiging van Stern Ede is geïntegreerd in die van Pouw Stemerdink in Veenendaal. Arnoud Zuijdendorp krijgt de leiding over de fusie-onderneming.

Bekijk hier een promofilmpje van de fusie.

Fusie
De fusiebesprekingen verlopen constructief meldt Stern. Binnen enkele maanden worden mededelingen verwacht. In de markt gonst het momenteel van de geruchten over de (on)mogelijkheden van de fusie en de financiële positie van de bedrijven, waarvan die van Pouw in het bijzonder. Pouw maakte gisteren bekend dat het in 2012 op een omzet van 386 miljoen euro (2011: 294 miljoen) een winst maakte van iets minder dan een miljoen euro. In 2011 bedroeg de winst nog ruim vier miljoen euro. Stern maakt eerder bekend dat het in het derde kwartaal een bescheiden winst boekte

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.